© Andreas Mikkel

Sten & rødder

Hemmeligheden bag at køre på stykker med mange sten og rødder er at holde tempoet og bruge cyklen og kroppen til at absorbere stødene, så man ikke taber fart.

6. september 2010
  • Slap af i overkroppen Vær afslappet i overkroppen, så arme og ben kan være med til at tage stødene fra underlaget. På den måde kan du glide over ujævnhederne.

  • Sug stødene op Når dit forhjul rammer en stor forhindring, så stop dit tråd et kort øjeblik, og ‘sug’ aktivt stødet op med arme og overkrop – og hold på den måde momentum.

  • Læg vægten mellem saddel og styr Når du rammer det ujævne stykke, er balancen det vigtigste. Derfor skal du lette dig fra sadlen og bukke dig let forover, så du finder balancepunktet mellem saddel og styr. Stå gerne på fladtstillede pedaler, og hold gerne lidt pres på saddelspidsen med lårene (giver et ekstra balancepunkt). Positionen giver dig bedst mulighed for at balancere cyklen og forskyde vægten fra side til side.

  • Hold tempoet Farten er vigtig, fordi du suser hen over forhindringerne i stedet for at blive afsporet. Så hold tempoet, og træd evt. let igennem på hele det ujævne stykke. Hvis du mister farten, mister du også den kraft, der skal få dig gennem sekvensen.

  • Brems ikke Lad være med at bremse, mens du kører på det ujævne stykke. Hvis du synes, farten er for høj, skal du bremse rask ned lige inden det ujævne stykke.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: