Snyd din hjerne og bliv hurtigere

Du kan yde mindst 2 pct. mere, hvis du snyder din hjerne på denne måde. Det viser et engelsk studie.

26. april 2016

At hjernen spiller en rolle for hvor hårdt vi kan presse os selv, har de fleste af os nok en fornemmelse af. Men nu har forskere fra Northumbria University i Storbritanien kigget nærmere på, hvor stor den rolle er.

Forsøget

I et forsøg satte forskere 9 veltrænede cykelryttere til at gennemføre en 4.000 meter tidskørsel på spinningcykler. De skulle køre så hurtigt som overhovedet muligt.

Kort efter gentog forskerne forsøget, og lod forsøgspersonerne køre mod det, de troede var en computeranimeret version af deres første præstation. I virkeligheden havde forskerne øget farten hos den animerede figur med 2 pct.

2 pct. bedre uden problemer

Det resulterede i, at forsøgspersonerne kørte væsentligt hurtigere end i første forsøg, og det giver anledning til at tro, at det i højere grad er vores hjerners opfattelse af intensitet og træthed, der påvirker, hvor meget vi kan yde, end vores reelle intensitet og træthed.

Så formår du at bilde dig selv ind, at du faktisk løber eller cykler langsommere, end du reelt gør, så er der en god chance for, at du kan præstere bedre.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21886012

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: