Spinning

Praktiske tip

Du kan med fordel investere i et par lidt billigere cykelsko, end du måske ville gøre til landevejen, fordi du transveder i lokalet, og det går ud over dine sko. Sørg også for at få indstillet din position på cyklen korrekt.

Spinning

Forrige Side 3 af 8 Næste
  • Af Jakob Teilmann
  • Aktiv Træning nr. 11, 2010
Spinning

Højintens træning på en speciel spinningcykel. Du træder konstant i pedalerne og træner altså uden passager, hvor cyklen bare ruller af sig selv. Dermed opnår du virkelig effektivitet i forhold til tidsforbruget.

Erstatter

Det er oplagt med spinning i vintermånederne, hvis du kører landevejscykling forår, sommer og efterår.

På spinningcyklen kan du træne mange elementer fra landevejen som fx sprint, tung kørsel ligeud eller tempo- og bjergkørsel.

Men også for mountainbikeren er spinning oplagt som supplement eller erstatning om vinteren. Spinning i kombination med fx MTB kan på ugebasis være det, som gør, at du alligevel får passet din træning i skoven bare med lidt færre ture.

Kondi og udholdenhed

Spinning er guf for kredsløbet. Når benene bare banker løs, og sveden hagler af dig i lokalet, så stiger din puls, og den ligger højt over længere tid, hvilket øger din kondition. Du vil opleve, at et par vintermåneder med spinning mærkbart vil toptune formen.

Intervaltræning er oplagt i spinning. Dels de kortere intervaller, hvor du spurter, og pulsen næsten løber løbsk. Men også de lidt længere, hvor du kører i et sejt tråd i fx 10 minutter – hvilket øger din udholdenhed.

Styrke og smidighed

Spinning gør det ikke ud for decideret styrketræning, men du kan jo kombinere dine pas med lidt styrketræning, når du alligevel er i motionscenteret.

Spinningen involverer de store muskelgrupper i benene (lår og læg) samt i armene. Sørger du for at variere belastningen og presse dig selv, vil du naturligvis øge styrken i benene, men styrketræning af mave, ryg og ben vil være et godt supplement et par gange om ugen.

Det vil gøre dig bedre rustet til at sidde i sadlen og gøre dig mere eksplosiv, når du fx henter landevejsraceren frem igen.

Mentalfaktor

Du kan fint dyrke spinning derhjemme. Men fællesskabet på et spinninghold kan være en oplagt motivationsfaktor. Du får det sociale fællesskab før, under og efter træningen, og du bliver presset en ekstra grad, når du træner sammen med andre.

Samtidig kan du uden problemer spinne løs med venner, der måske træner på et helt andet niveau og er bedre end dig selv.

Tilgængelighed

Motionscentrene tilbyder typisk spinning på hold. Du har brug for cykelbukser, en svedtransporterende trøje samt cykelsko – og en vandflaske. Et hold kører typisk i 1 time pr. gang.

Forrige Side 3 af 8 Næste

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Hvordan skal jeg sidde?

Hvordan skal jeg sidde?

Spørg os |

Jeg kan se, at der er stor forskel på, ...

Hvordan skal jeg sidde på en spinning cykel?
Hvorfor bliver jeg hudløs af spinning?

Hvorfor bliver jeg hudløs af spinning?

Spørg os |

Jeg bliver øm og rød i bagdelen, når ...

Læs mere
Hvordan gør jeg spinning effektiv?

Hvordan gør jeg spinning effektiv?

Spørg os |

Jeg træner på en spinningcykel hjemme i ...

Læs mere
Hvordan gør jeg spinning derhjemme lidt sjovere?

Hvordan gør jeg spinning derhjemme lidt sjovere?

Spørg os |

Jeg har lånt en hometrainer, men øv, ...

Læs mere
Nyeste
Hvordan gør jeg spinning effektiv?

Hvordan gør jeg spinning effektiv?

Spørg os |

Jeg træner på en spinningcykel hjemme i ...

Læs mere
Spin dig effektivt i topform

Spin dig effektivt i topform

Spinning |

Spinning er EKSTREM EFFEKTIV træning. ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Hold fast i spinning

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeHold fast i spinning

Spinning |

Spinning er særdeles effektiv træning. ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik