Sixpack-kuren: God fordøjelse giver flad mave

Sixpack på 6 uger

LIVSSTIL | En god fordøjelse forhindrer dig i at blive oppustet.

God fordøjelse giver flad mave

En trimmet sixpack ser knap så godt ud, hvis din mave er oppustet. Har du problemer med din fordøjelse, så løs dem nu og få fuldt udbytte af sixpack-planen. Se her hvordan.

  • Af Martin Kreutzer
  • Foto: Valling.com
Sixpack-kur

Det er ikke kun for meget fedt, der kan få maven til at spile sig ud. Det kan en dårlig fordøjelse også. Går du rundt med en stoppet og oppustet mave, bliver dine resultater under sixpack-kuren mindre synlige. Driller maven, skal du derfor arbejde på at få genoprettet en velfungerende fordøjelse.

Spis to slags fibre

Et af de vigtigste skridt til en god fordøjelse er at spise fiberrigt. Fibrene kan nemlig hjælpe dig af med oppustethed og forstoppelse. Du får størst udbytte af fibrene, hvis du både spiser den opløselige og den uopløselige slags. Mens de opløselige fibre svulmer op og giver tarmindholdet fylde og en blød konsistens, går de uopløselige fibre ind og prikker til tarmvæggenes inderside. Det sætter gang i den pumpende peristaltik, som ælter tarmindholdet ned i gennem systemet, så din mave ikke går i hårdknude.

Den bedste måde at dække behovet for begge fibertyper på, er ved at spise en varieret kost, der henter fibre fra grove grønsager, som ærter, blomkål og broccoli.

Lyst kød og æg godt for din fordøjelse

Udover fibrene kan du hjælpe fordøjelsen på gled ved at spise kød, der er let fordøjelige. Rigtig mange mænd oplever, at rødt kød fra okse, kalv, lam og svin ligger tungt i maven og får fordøjelsen til at stagnere.

Et bedre alternativ er derfor lyst kød som fisk og fjerkræ - inklusiv æg.

Probiotika giver god fordøjelse

Prøv dig også frem med mælk og mejeriprodukter. En del oplever, at tarmen bliver irriteres, hvis de får mange mælkeprodukter. Det gælder især almindelig komælk, mens ost og syrnede mejeriprodukter tåles af flere. I syrnede mejeriprodukter er noget af laktosen omdannet til laktase (mælkesyre), som er blidere ved maven.

En anden fordel ved surmælksprodukterne er den tykke konsistens der gør, at surmælksproduktet fordøjes langsommere end almindelig mælk. Endelig er selve mælkesyrebakterierne gode for din tarmflora. Gå især efter produkter med probiotiske bakterier, som i stand til at overleve mavens syrebad og passere levende ned i tarmen. Her bosætter de sig og er med til at hæmme væksten af skadelige bakterier.

Langt fra alle syrnede mejeriprodukter indeholder probiotika. Den nemmeste måde at få dem på er ved fx at spise en portion A38, Cultura eller et andet probiotisk surmælksprodukt til morgenmad.

Hent din sixpack-kostplan her:

Download her

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Six pack |

Man får desværre ikke sixpack af bare ...

Læs mere
Få sixpack på kun 6 uger

Få sixpack på kun 6 uger

Sixpack-kur |

Er du klar til sommer? Få flad mave på ...

Tjek sixpack-kuren
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Spis dig til sixpack

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeSpis dig til sixpack

Sixpack-kur |

Vil du have sixpack, slipper du ikke ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Spis mad der fjerner mavefedt

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeSpis mad der fjerner mavefedt

Sixpack-kur |

Der findes madvarer, som får din krop ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Træn dig til sixpack

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTræn dig til sixpack

Sixpack-kur |

Klassiske maveøvelser er ikke nok, hvis ...

Læs mere
Nyeste
Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Six pack |

Man får desværre ikke sixpack af bare ...

Læs mere
Verdens bedste maveøvelse

Verdens bedste maveøvelse

Six pack |

Har mavetræningen brug for en ...

Læs mere
4 myter om sixpacken

4 myter om sixpacken

Six pack |

Hvis du vil opnå en tydelig sixpack, så ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Den optimale mavetræning

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeDen optimale mavetræning

Six pack |

Få flad mave med 7 konkrete tips og et ...

Få flad mave
Sådan får du synlige mavemuskler

Sådan får du synlige mavemuskler

Spørg os |

Mange tror, at mavemuskler kommer af ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik