Sixpack-kuren: Uge 0 - Startskuddet lyder!

Vores udgangspunkt

Ja, sådan ser vi ud nu. Om 6 uger er der forhåbentligt lidt mindre at vise frem.

Uge 0: Startskuddet lyder!

Vi er en flok mænd, der har givet hinanden håndslag på, at nu skal maven væk. Følg med og se, om vi får succes med sixpack-projektet.

  • Af Jannik Petersen
Sixpack-kur

Vi er en flok runde mænd, der har givet hinanden håndslag på, at nu skal maven væk. Og ikke nok med, at maven skal svinde ind, om 6 uger vil vi fremvise skarpskårne maver, vaskebræt, sixpack og hvad synlige mavemuskler nu ellers kaldes.

Okay, medgivet - nogle er længere fra målet end andre. Et par stykker har i årenes løb opbygget et decideret bildæk om maven og skal skralle mange kilo af for at komme ind til sixpacken. Det er sværvægterne på over 90 kg.

Andre af os er letsværvægtere og mellemvægtere – altså mere tyndfede end egentlig synligt overvægtige. Vi vejer mellem 85 og 72 kg, ser nogenlunde veltrænede ud i en løsthængende T-shirt, men under den gemmer sig noget blødt og blævrende, hvor mavemusklerne burde være.

Minus 1 kg = minus 7.000 kalorier
Men nu skal det være slut med blæver. Slankeeksperten Martin Kreutzer har strikket et kost- og træningsprogram sammen til os, så vi øger kalorieforbrændingen markant og samtidig spiser meget færre kalorier, end vi plejer. Det skal give så stort et kalorieunderskud, at vi taber os mellem 1 og 2 kg om ugen. Ifølge Martin lyder regnestykket: Du skal fjerne 7.000 kalorier for at tabe dig 1 kilo.

Jeg har aldrig været på slankekur før. Men efter godt 40 år begynder dårlige spisevaner at kunne ses på maven. Det er min søde tand, der er hovedproblemet, og så hjælper det åbenbart ikke, at jeg allerede før kuren trænede 3-4 gange om ugen.

Selv den mest aktive mand har svært ved at forbrænde nok kalorier til at undgå, at chokoladen efter aftensmaden, kage på arbejde, chips til Champions League fodbold og ugens mange andre små fristelser sætter sig.

Derfor bliver min mest mærkbare justering også, at jeg ikke længere spiser, så snart jeg mærker den mindste sult. Og heller ikke giver efter for fristelsen og snupper et stykke kage eller slik.

UGENS SIXPACK-TIP:

Mottoet for denne først uge bliver: Sulten er din ven!

Når man er vant til at spise store mængder mad, tager det nogle dage at vænne vommen til, at den skal nøjes med mindre. Vi skal ikke sulte fra morgen til aften – 3 gode hovedmåltider bliver det jo til + 2-3 små mellemmåltider til at fjerne maverumlen med. Men 1-2 timer før hovedmåltiderne vil maven sikkert føles tom.

Her skal viljestyrken tager over, og vi skal prøve at forestille os, at en støvsuger suger overflødigt fedt til sig. Vi får se, hvor gode venner vi bliver med sulten.

4 kommentarer
7. mar 2016 15:22 anne.staerke

Hej Henrik,

Godt at høre, at du følger kuren og har opnået gode resultater. Keep up the good work!

/Anne, Aktiv Træning

2. mar 2016 06:58 Henrik Andersen

Jeg har også fulgt kuren i bladet, dog sammen med dette træningsprogram: http://www.styrketraeningsprogram.dk og det har virket fantastisk. Jeg vil dog sige at det er overraskende - nærmest vanvittigt - hvor meget 2-300 gram grøntsager fylder. Det tager alt min mentale styrke at komme i gennem dette - og lidt til. (PS: Fryse grøntsager fra Netto er din ven)

Det støreste win for mig var, at jeg nu 100% har kvittet slik og sodavand, hvilket alene har medført de første mange kilo er raslet af.

26. feb 2015 18:47 Martin Kreutzer

Du kan godt reducere grønsagerne, men det vil gøre dig mere sulten. Desuden er der en god sund vane i at spise grønsager og vælger du frostgrønt er det hverken dyrt eller besværligt,

23. feb 2015 11:03 Mikkel

Nu har jeg kigget lidt på den kur i bladet og den ser rigtig spændene ud. Jeg har netop indkøbt det der hjul man skal bruge til træningsprogrammet.

Der hvor jeg altid bliver skræmt ved de her kure er når man ser hvad man skal komme i ædespalten. Jeg er og bliver aldrig den store grøntsagsspiser. Jeg kan sagtens få det ned, men jeg jubler bestemt ikke.

Når man ser på madplanen i denne kur, så skal der gerne spises 200 gram grøntsager til frokost, og til mellemmåltidet kan man spise et æg, plus yderligere 200 gram grøntsager. Og så når vi aftensmaden og så skal der igen kæmpes med 250-300 gram grøntsager. Det er skisme mange gram på den dag i min verden. Og for en familie med en voksen på S.U, så bliver det også dyrt.

SKAL man absolut kæmpe sig gennem alt det grønne, eller kan man godt skære lidt ned på det og stadig få bare lidt ud af det? Jeg ved godt der også står alternativer, så man ikke skal spise grøntsager hver dag til frokost og mellemmåltidet.

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

Mere om samme emne

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Få sixpack på kun 6 uger

Få sixpack på kun 6 uger

Sixpack-kur |

Er du klar til sommer? Få flad mave på ...

Tjek sixpack-kuren
Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Six pack |

Man får desværre ikke sixpack af bare ...

Læs mere
Træningsskolen: Flad mave

Træningsskolen: Flad mave

Flad mave |

Den lette vej til en stærk og flad mave ...

Træningsskolen: Flad mave
Træningsskolen: Flad mave

Træningsskolen: Flad mave

Flad mave |

Få flad mave med den effektive trisæt ...

Træningsskolen: Flad mave
Flad mave

Flad mave

Six pack |

Vores nøje sammensatte træningsprogram ...

Sixpack til mig tak!
Nyeste
Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Ønsker du sixpack? Sådan bør du spise

Six pack |

Man får desværre ikke sixpack af bare ...

Læs mere
Verdens bedste maveøvelse

Verdens bedste maveøvelse

Six pack |

Har mavetræningen brug for en ...

Læs mere
4 myter om sixpacken

4 myter om sixpacken

Six pack |

Hvis du vil opnå en tydelig sixpack, så ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Den optimale mavetræning

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeDen optimale mavetræning

Six pack |

Få flad mave med 7 konkrete tips og et ...

Få flad mave
Sådan får du synlige mavemuskler

Sådan får du synlige mavemuskler

Spørg os |

Mange tror, at mavemuskler kommer af ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik