Mand træner i fitness og hører podcast


© iStock

Bliv flyvende med en podcast

Giv din slidte playliste en pause på din næste træningstur, og sæt i stedet en god podcast på. Her får du masser af inspirerende udsendelser, der kan gøre selv det tungeste træningspas til en ren fornøjelse, der flyver afsted. Her er et lille udpluk til en start.

11. januar 2018 af Hans W. Gottlieb

De bedste podcasts til træningen

Kniber det med motivationen til at komme ud at træne i mørket, så er en god podcast den perfekte træningsmakker. Udbuddet af podcasts inden for alle tænkelige genrer er de seneste par år eksploderet, så uanset om du mangler træningstips eller bare god underholdning, så ligger der guld til øregangene og venter derude.

Kombinationen af de ofte lange og dybdegående podcasts og de lange og uforstyrrede træningsture er ideel. Midt i en hektisk hverdag får du sammen med motionen mulighed for at dykke ned i et spændende emne, en interessant debat eller en medrivende fortælling. Træningsminutterne på den mørke og kolde landevej eller i styrkelokalet suser afsted, og bliver du først bidt af podcastmediet, vil du ligefrem glæde dig til at trække i træningstøj og hovedtelefoner og komme ud i kulden og mørket.

Så let er det at hente podcasts til din mobil:

iOS

Apple har sin egen gratis og udmærkede podcastapp, som allerede ligger klar, hvis du har en iPhone. Så det er bare at søge!

Android

To gode podcastafspillere til Android er Pocket Casts (35 kr.) og Overcast (gratis). Pocket Casts findes både til Android og iOS, hvilket er smart, hvis du fx vil synkronisere mellem en Android-mobil og en iPad.

Vi anbefaler disse podcasts:

Frontrunner

Udgives af Mediano

Relativt ny podcast for danske løbenørder. Værten, Henrik Them, der selv er tidl. eliteløber, interviewer fx OL-deltageren Ole Hesselbjerg om det perfekte løb og Mikkeller-grundlæggeren Mikkel Bjerg Borgsø om hans halv­ma­ra­ton­am­bi­tioner. Og lidt om øl. Programmet sender også optaktsudsendelser til store løbebegivenheder som fx E­re­mi­ta­ge­løbet og Copenhagen Marathon.

Third Ear

Udgives af Third Ear

Prisbelønnet dansk podcast med Krister Moltzen og Tim Hinman ved roret. Fokus her er på fremragende journalistiske fortællinger. Intet er opdigtet, men alt er pakket ind i lækker lyd og en medrivende dramaturgi.

Outside Podcast

Udgives af Outside Magazine

Amerikansk podcast om vild­marks­­e­ven­tyr. Du kan fx høre om Diana Nyad, der som 64-årig forsøger at svømme gennem et af klodens mest haj­fyldte farvande fra Florida til Cuba. I serien ‘Science of Survival’ gen­skabes virkelige overlevelseshistorier om alt fra at møde jaguarer i junglen til næsten at fryse ihjel i en snestorm. Lydbilledet får dig til at føle, at du selv er med hele vejen.

Fitness M/K

Udgives af Radio24syv

Sammen med gæster dykker vært Anders Nedergaard ned i emner som fx: træningsafhængighed, kost og periodisk faste. Svinger fra det meget brede og lettilgængelige til det ekstremt nicheprægede. 

The Cycling Podcast

Udgives af Rapha

Her er fokus på professionel cykelsport med fx transferrygter og analyser af alle forårsklassikerne og hver enkelt etape af Grand Tour-løbene. De har også The Cycling Podcast Féminin med nyt fra kvindernes pro-felt. Cykelsportsradio for de ægte aficionados.

Barbell Shrugged

Udgives af Barbell Shrugged

Populær podcast om fitness, styrketræning og crossfit. Her er episoder om alt fra olympisk vægtløftning og opbygning af træningsprogrammer til biohacking og kostplaner samt masser af profilinterviews. 

Science of Ultra

Udgives af Shawn Bearden

Løbepodcast, hvor fokus er på distancer længere end maraton. Vært Shawn Bearden nørder fx biomekanik og væs­ke­indtag og inter­view­er spændende ultraløbere som fx Michael Wardian, der har løbet et maraton på hvert af de syv kontinenter på blot syv dage.

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Iphone
Sæt lyd på din træning

Udbuddet af podcasts er eksploderet inden for de seneste par år.

© iStock

Detox din hjerne

Udgives af Detox Din Hjerne

Cand.scient. Morten Elsøe, der har skrevet bogen ‘Slut med forbudt’ (sammen med Morten Svane), og kostcoachen Anne Gaardmand tager sundheds- og kostmyter op til revision og kommer bl.a. omkring kulhydrater, træning, ortoreksi og kropsaccept. Konceptet er såkaldt debunking, hvor mere eller mindre etablerede sundhedssandheder får en seriøs overhaling.

Extra Kick – Run to The Top

Udgives af RunnersConnect

Et hold af løbeeksperter svarer på alle tænkelige spørgsmål om løb. Her kan du få at vide, hvordan du tanker op til en tidlig morgentræning, hvordan du bedst kan skifte fra traditionelle til minimalistløbesko, eller hvor langsomt du egentlig bør løbe på dine langsomme langture. Afsnittene er på 5-15 min., så man kan virkelig nå at få meget info om løb, mens man selv er ude på sin løbetur.

TED Talks Health

Udgives af TED Conferences

Forskere og andre eksperter fortæller om deres opdagelser og forskning inden for sundhed. Det hele er en meget velformidlet og letforståelig indgang til forskningens frontlinjer. Afsnittene er ofte korte, typisk 5-15 min., så på den samme løbetur kan du både høre om det globale beredskab mod dødelige virus, mulige løsninger på stigende antibiotikaresistens og om, hvorfor nogle mennesker finder træning hårdere end andre.

The Rich Roll podcast

Udgives af Rich Roll Enterprises

Da den nu 51-årige Richard Roll fyldte 40 år, besluttede han at lægge sit liv om, og han gik fra sofakartoffel til ultratriatlet. Han har siden skrevet bøger og startet sin egen populære podcast, hvor han interviewer trænere, OL-guldvindere, elitesoldater, guruer og entreprenører om bl.a. motivation, viljestyrke og målsætning. Det er meget amerikansk, men med masser af spændende personer og emner.

Souplesse Cycling

Udgives af Mediano

Procykling med danske ryttere i fokus. Du kan høre Christopher Juul-Jensen fortælle om forskellen på Giroen og Touren og Matti Breschel fortælle om Paris-Roubaix, og du kan få et billede af spurten – set indefra – fortalt af Michael Mørkøv. Der er også plads til masser af anekdoter og røverhistorier fra landevejene.

Alle de andre …

Wodcast Podcast: For dig, der ikke kan få nok af crossfit og funktionel træning, er Wodcast et must.

Magness & Marcus – on coaching: Egentlig en podcast fra trænere til trænere, men med masser af viden, visdom og råd om løb.

House of Run: Afslappet og sniksnakkende løbepodcast med fokus på amerikanske atleter.

The Tim Ferriss Show: Værten, Tim Ferriss, opsøger verdens førende eksperter inden for træning, ernæring og meget andet for at få de bedste råd. Meget amerikansk og ofte også ganske underholdende.

Food For Fitness: Med et solidt afsæt i videnskaben på området kommer podcasten omkring træningsuniverset – lige fra sandheden om kolesterol til proteinbagning og søvnrytme. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: