Sådan finder du den perfekte løbemusik

Den rigtige løbemusik kan betyde meget for din træning, men det er ikke ligemeget, hvad du vælger at lytte til. Se her, hvordan du finder den musik, der passer til dig.

24. december 2017 af Jesper U. Larsen

Forskning viser, at musik kan få dig til at præstere bedre på løbeturen. Det er dog ikke lige meget, hvad du lytter til, hvis du for alvor vil høste gevinsterne.

Først og fremmest er det vigtigt at vælge sange med en god rytme og et hurtigt beat. Derfor skal du interessere dig lidt for musikkens BPM (beats per minute) - på dansk kaldet antal taktslag.

Tæl dine skridt

Hvis musikken bare skal bruges som soundtrack til løbeturen, så er sange med 120-134 BPM egnede til løb i moderat tempo, mens 135-150 BPM passer til intensivt løb. Skal dine løbeskridt derimod synkroniseres med musikken for at holde en bestemt fart, ligger det optimale taktslag typisk inden for 150-180 BPM.

Du kan gå grundigt til værks og tælle dine skridt for at finde ud af, hvor mange gange du sætter en fod i jorden pr. minut under fx roligt løb, tempoløb og intervaller. Derefter kan du finde sange med det samme antal BPM.

Der findes en række apps og websites, som kan hjælpe dig med at sammensætte en playliste på baggrund af BPM, fx jog.fm. En anden løsning er Spotify Running , der automatisk måler dit løbetempo og afspiller musik med et passende antal slag i minuttet.

Vælg med hjertet

BPM er dog ikke alt. Gode løbenumre kan også have andre kvaliteter – fx en god energi eller et budskab, der giver dig ekstra vilje og fart i løbeskoene – ligesom en sang med det perfekte BPM fejler, hvis du bare ikke bryder dig om den.

Derfor skal du altid vælge musik, som du godt kan lide og meget gerne som du forbinder med positive oplevelser. 

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: