Anmeldelse af Exposure Lights Diablo

Produktinfo:

Diablo-lygten er i aluminium. Det gør den stødsikker. O-ringe både fortil og bagtil holder al fugt og vand ude.

Djævelsk god cykellygte

Engelske Exposure Lights hæver standarden for lys til cykelturen med modellen Diablo, som kommer i en superrobust indpakning og leverer blændende meget lys.

  • 24-08-2010
  • Aktiv Træning nr. 9, 2010

Exposure Lights Diablo

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Funktion:

Nemt at overskue styrkerne og simpel uden ledning.

Brugervenlighed:

Enkel og nem at betjene. Også på farten og i handsker.

God til prisen:

Den er dyr, men både kvalitet og tekniske detaljer matcher.

Konklusion:

Et kompromisløst produkt, som er robust og nemt at bruge. En dedikeret cykellygte, som kan bruges både af pendleren og af cykelrytteren, som vil være sikker på landevejen eller kunne se hver eneste knold på sin nattetur på mountainbiken.

Pris: 1.900 kr.

www.podiumkiss.com

Der er i dag så mange forskellige mærker og typer af pandelamper og lys til cyklen, at der virkelig skal håndfaste nyheder til, hvis man vil skille sig ud. Diablo-lygten fra Exposure Lights formår at gøre netop det. Lygten syner ikke af meget, og den virker ved første øjekast ikke som en specielt god løsning til fx nattekørsel. Dét indtryk holder kun, til solen går ned, og mountainbikesporene og landevejene skal prøves af i mørke.

Exposure Lights er et mærke, der er knopskudt fra den engelske fabrikant USE, som laver superlette aluminiumsdele til racercykler og mountainbikes. Og det smitter af på Exposure-lygterne, som scorer de første point ved at være kompromisløst fremstillet i 100 procent aluminium. Og det giver Diablo en overlegen robusthed.

Lygtens cylinderform bidrager også til et rigtig fint og rent samlet indtryk. En lampe består normalt af en lygteenhed, som kan være firkantet, rund eller mere eller mindre fantasifuldt udformet. Fra lygteenheden går der så typisk en ledning hen til batteriet. Og det er netop denne ledning, som bliver den samlede pakkes ømmeste punkt, da den kan knække eller gå løs.

Det problem løser Diablolygten, som har batteri og lygteenhed integreret i den aflange krop. Når den er klipset på hjelm- eller styradapteren, er der ingen ledninger eller andet, der skal holdes styr på, og det er et kæmpe plus ved denne model.

Begejstringen stopper dog ikke ved Diablos design. Uanset om man bruger den til mountainbike eller til landevejscykling, så mærker man, at her er tale om en særdeles stærk lygte. På maks. blus skyder den 700 lumen af sted, og det er altså noget, vi kunne bruge i den mørke skov! Man kan se alt det, man skal se til en god gang mørkekørsel. Og man bliver selv set.

Den mest gængse og driftsvenlige indstilling er 2.-højeste lysstyrke. Den føles næsten lige så god som det helt store blus, men kan til gengæld holde i 3 timer – typisk mere end nok til at komme frem og tilbage mellem hjemadressen og MTB-sporet – og samtidig få en fuldt oplyst tur i skoven.

Diablo betjenes utrolig nemt via en lille knap bagpå. Et andet plus i forhold til mange konkurrenter er, at lygten har 4 enkle indstillinger: max, high, low (giver 10 timers lys!) og blink. Reelt er det high og low, der bliver brugt, når man er i aktion. Men det store blus er godt at kunne skifte til – specielt hvis man fx lige skal rette blikket mod et kort, inden man blænder ned og kører videre.

I butikkernes virvar af multilygter, som både kan bruges som pandelamper til løb, cykellygter med mere, er Diablo et befriende møde. Et produkt, der vælger at være god til én ting: at lyse, når man kører på cykel. Og den kompromisløse udførelse med aluminiumsskal, fugtspærre, og ikke mindst at man slipper for den skrøbelige ledning, gør, at her er tale om et produkt, som giver fuld valuta for kronerne.

1 kommentar
9. jun 2011 08:53 Anonymous

Sælges i dk af www.lightgear.dk

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Spørg os |

Under Tour de France i sommer lagde jeg ...

Læs mere
Robust cykeltaske

Robust cykeltaske

Cykeludstyr |

Peak har fået mange fine detaljer med, ...

Anmeldelse af Peak Performance R&D Messengerbag
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Ny cykelhjelm?

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeNy cykelhjelm?

Kun for abonnenter |

Vi har testet 17 af de mest seriøse ...

Se stortesten
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bedste cykelcomputere

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTEST: De bedste cykelcomputere

Cykeludstyr |

En cykelcomputer motiverer og gør din ...

Læs mere
Hvor præcis skal klamperne sidde?

Hvor præcis skal klamperne sidde?

Spørg Os |

Jeg er begyndt at bruge rigtige ...

Læs mere
Nyeste
Fremragende kædeolie fra WD40

Fremragende kædeolie fra WD40

Cykeludstyr |

WD40 Bike består af en stribe produkter ...

Læs mere
Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Spørg os |

Jeg vil rigtig gerne i gang med ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Gør din racercykel køreklar

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeGør din racercykel køreklar

Racercykel |

Foråret er over os. Se her, hvordan du ...

Læs mere
Strømpe til beskidt cykel

Strømpe til beskidt cykel

Cykeludstyr |

Træt af at slæbe skidt og møg fra ...

Læs mere
Let og lækker MTB-hjelm

Let og lækker MTB-hjelm

Cykeludstyr |

Vi er imponerede over Specialized ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik