Anmeldelse af Mavic Wintech USB Ultimate
Mavic-cykelcomputeren tilsluttes nemt pc’en via USBstikket. Du kan lagre 3 forskellige profiler.

Letbetjent cykelcomputer

Mavic har skruet en god cykelcomputer sammen, der mest af alt udmærker sig ved at være nem at bruge. Og så kan der nemt købes en del sjovt ekstraudstyr til med tiden.

  • 30-07-2010
  • Aktiv Træning nr. 8, 2010

Mavic Wintech USB Ultimate
4 stjerner, fire, til anmeldelser,  174x24

Funktion:

Computeren indeholder alle relevante cykeldata og meget mere til.

Brugervenlighed:

Opsætning og betjening er ret nem – men tager tid.

God til prisen:

En o.k. pris for en cykelcomputer med god højdemåling.

Konklusion:

Er du på jagt efter en funktionel cykelcomputer uden dikkedarer, så er Mavics Wintechcykelcomputer et godt bud. Den er sin helt egen på godt og ondt. Alt i alt er den dog et positivt bekendtskab, der kommer fi nt rundt om stort set alle funktioner.

Pris: 1.500 kr. (u. sensor)

www.mavic.com

I en tid, hvor markedet bugner af GPS-computere med indbygget kortlæsning og watt-målere, der analyserer hvert eneste tråd, skal der noget til, før en umiddelbart almindelig cykelcomputer formår at begejstre. Det er ikke desto mindre tilfældet med Mavics seneste bud på en cykelcomputer, for bag Wintech USB Ultimates slanke design gemmer der sig en stribe funktioner, som beriger hvert eneste minut i sadlen.

Ud over vanlige oplysninger som fx distance, hastighed og gennemsnitsfart får du et hav af info om pulsen og tilbagelagte højdemeter. Sidstnævnte måles via et indbygget barometer, som leverer data med en nøjagtighed, så selv de danske småknolde registreres perfekt. Derved tilføres træningspasset en ekstra dimension, som efterfølgende kan aflæses på computeren – eller direkte på farten.

Under testforløbet havde vi travlt med at finde de stejleste bakker. På displayet får du nemlig løbende opdatering på, hvor mange procents stigninger du mosler op ad. Den information bliver særlig perspektivrig, hvis du følger med i professionel cykelsport. Pludselig får man en helt anden forståelse af, hvad det vil sige at klatre op ad de legendariske tinder. Blot er det ærgerligt, at det med sveden rindende ned i øjnene kan være ganske svært at aflæse de små cifre på displayet. Data præsenteres i 4 rækker med hastigheden stort og tydeligt i toppen. Bjergdata præsenteres anderledes småt i andet geled, hvilket nok er en nødvendighed, hvis der skal være plads til det hele. Men ikke desto mindre er det et irritationsmoment, og vi skelede misundeligt til træningsfællernes cykelcomputere med displays, hvor skriftstørrelsen kunne sættes op efter behov.

Når det er sagt, så vejer det positivt, at Wintech er pærenem at anvende. Netop fordi mulighederne er begrænsede, og al betjening foregår via 2 centralt placerede knapper, er det umuligt at fare vild i betjeningen.

En funktion, som Mavic og søsterfirmaet Suunto længe har haft patent på, er integrationen af fartmåleren i stikakslen (den aksel, der spænder forhjulet fast på forgaflen). Der er tale om en relativt tung og klodset sag, men funktionen er upåklagelig, og du slipper for spændbånd på gaflen, så alt andet lige er det et nævneværdigt tilvalg til computeren.

Det samme kan ikke siges om pulsbæltet. Det virker upåklageligt, men den hårde gummiblanding føles ubekvem i forhold til andre moderne pulsbælter. Atter understreges det, at funktio naliteten har vejet tungere end den sidste finish og komfort. Nogle vil nok kalde det fransk charme, men vi ærgrer os nu over, at der er sparet her.

3 skarpe detaljer

1. De 2 store, letbetjente knapper er alt, hvad der skal til for at bruge computerens mange muligheder på farten.

2. USB-stikket til overførsel af træningsdata og information til pc’en er bygget direkte ind i cykelcomputeren.

3. Sensoren fås i flere varianter – fx fikst indbygget i stikakslen – og skal købes separat. Den billigste koster 225 kr.

0 kommentarer

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

PRODUKTINFO:

Cykelcomputer med pulsmodul og trådløs transmission fra sender i stikakslen (tilkøb). Barometrisk højdemåling, termometer samt diverse cykelfunktioner. USB til pc’en. Gemmer 3 brugerprofiler.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Ny cykelhjelm?

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeNy cykelhjelm?

Kun for abonnenter |

Vi har testet 17 af de mest seriøse ...

Se stortesten
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bedste cykelcomputere

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTEST: De bedste cykelcomputere

Cykeludstyr |

En cykelcomputer motiverer og gør din ...

Læs mere
Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Spørg os |

Jeg har lige købt en mountainbike og er ...

Læs mere
Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Spørg os |

Under Tour de France i sommer lagde jeg ...

Læs mere
Hvor præcis skal klamperne sidde?

Hvor præcis skal klamperne sidde?

Spørg Os |

Jeg er begyndt at bruge rigtige ...

Læs mere
Nyeste
Fremragende kædeolie fra WD40

Fremragende kædeolie fra WD40

Cykeludstyr |

WD40 Bike består af en stribe produkter ...

Læs mere
Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Spørg os |

Jeg vil rigtig gerne i gang med ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Gør din racercykel køreklar

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeGør din racercykel køreklar

Racercykel |

Foråret er over os. Se her, hvordan du ...

Læs mere
Strømpe til beskidt cykel

Strømpe til beskidt cykel

Cykeludstyr |

Træt af at slæbe skidt og møg fra ...

Læs mere
Let og lækker MTB-hjelm

Let og lækker MTB-hjelm

Cykeludstyr |

Vi er imponerede over Specialized ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik