Anmeldelse af O-Synce NAVI2move

Produktinfo

Cykel-GPS med indbygget fjernbetjening. Talrige cykelfunktioner, inklusive højde. Muligt at up- og downloade ruter. Elektronisk kompas. Træningssoftware downloades fra nettet til pc (ikke til Mac).

Prisvenlig trænings-GPS

Det er afgjort spændende med en ny spiller på markedet for trænings-GPS’er. Og NAVI2move fra O-Synce byder da også på både fikse detaljer og en god pris.

  • 04-04-2011
  • Aktiv Træning nr. 4, 2011

O-Synce NAVI2move

3 stjerner, tre, til anmeldelser,  174x24

Funktion:

Masser af funktioner, men betjeningen er ikke altid lige logisk.

Kvalitet:

Gedigen urkasse og gode materialer. Grynet display trækker ned.

God til prisen:

Prisniveauet er klart NAVI2moves stærkeste side.

Konklusion:

O-Synces GPS er lige nu ikke en trussel for Garmin. Prisen vil nok lokke købere over i tyskerlejren, men der skal styr på de mange småting, der skæmmer helhedsindtrykket, før NAVI2move bliver en seriøs udfordrer på markedet for trænings-GPS’er.

Pris: 1.399 kr.

www.o-synce.com

Det er noget af et spring, som tyske O-Synce har taget med lanceringen af deres NAVI2move trænings-GPS. Hidtil har de primært været kendt for små, prisvenlige cykelcomputere og pulsure i mellemprisklassen. Det er genrer, hvor de fleste kan være med. Noget helt andet er at udvikle en GPS til cyklen, for her begiver de sig direkte ind på et område, som kræver en masse knowhow og domineres af gigantiske Garmin.

Ikke desto mindre har O-Synce med en umiddelbart overkommelig prislap på 1.400 kr. taget udfordringen op. Spørgmålet er så, om tyskerne kan sætte et pletskud ind i første forsøg? Vores førstehåndsindtryk var ikke ligefrem til O-Synces fordel, for først skulle der findes en pc, da Mac ikke understøttes.

Dernæst gik jagten på et passende forbindelseskabel som erstatning for det upassende, der fulgte med. Kvalerne fortsatte med en lidt bøvlet montering af holderen og en ikke helt snorlige installation af softwaren. Dermed var newcomeren godt og grundigt bagud på point, inden vi overhovedet var begyndt at træde i pedalerne.

Her gik det heldigvis noget bedre, og GPS’en genfandt til en vis grad fodfæstet. Nøjagtigheden i målingerne var fin, og informationerne i displayet tilstrækkelige til at dække selv udvidede behov, som aktuel og sammenlagt højde, gennemsnitshastighed og maksimalfart m.m. Så på den front var der ikke noget at klage over.

Som en smart finesse har O-Synce indbygget en fjernbetjening til GPS’en, der gør det muligt at manøvrere rundt i displayet uden at flytte hånden fra styret. Se, det er smart! Det samme er muligheden for at planlægge sin rute hjemmefra via O-Synces egen software og lægge ruten ind på GPS’en. Den funktion er rent faktisk løst rigtig godt.

Herefter er det stort set bare om at køre af sted og følge anvisningerne i displayet. Sådan da, for en yderligere svaghed er, at det er rigtig svært at aflæse det uoplyste display på farten.

Godt nok får et tryk på knappen displayet til at lyse klart og tydeligt op, men det er altså ikke en optimal løsning, at man det meste af tiden er henvist til at køre i blinde. Og da slet ikke, når aktivering af lyset går hånd i hånd med, at der skiftes informationer på skærmen. Det havde været langt mere praktisk, hvis lyset i det mindste kunne aktiveres efter forgodtbefindende uden indflydelse på den øvrige funktion.

Eksemplet med lyset illustrerer meget godt det samlede problem ved NAVI2move: Den er et hæderligt udspil på et område, der domineres af en enkelt spiller. Men de små detaljer afslører, hvorfor det er Garmin, der sidder enevældigt på markedet. Forhåbentlig har O-Synce mod på hurtigt at stille med en efterfølger til den testede NAVI2move.

For med justeringer på en stribe detaljer koblet med den gode pris og kvalitet vil O-Synce være et kærkomment bidrag på markedet for trænings- GPS’er. For Garmin trænger i den grad til konkurrence.

0 kommentarer

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Spørg os |

Jeg har lige købt en mountainbike og er ...

Læs mere
Fikst cykelværksted

Fikst cykelværksted

Cykeludstyr |

Virker gennemført i gods og design.

Læs mere
Perfekt og prisrigtig

Perfekt og prisrigtig

Cykeludstyr |

Der er dømt total luksus for snitterne ...

Læs mere
Multitool med lys

Multitool med lys

Cykeludstyr |

Forarbejdningen er helt i top i Lezynes ...

Læs mere
Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Hvad er fidusen ved den ovale klinge?

Spørg os |

Under Tour de France i sommer lagde jeg ...

Læs mere
Nyeste
Fremragende kædeolie fra WD40

Fremragende kædeolie fra WD40

Cykeludstyr |

WD40 Bike består af en stribe produkter ...

Læs mere
Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Spørg os |

Jeg vil rigtig gerne i gang med ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Gør din racercykel køreklar

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeGør din racercykel køreklar

Racercykel |

Foråret er over os. Se her, hvordan du ...

Læs mere
Strømpe til beskidt cykel

Strømpe til beskidt cykel

Cykeludstyr |

Træt af at slæbe skidt og møg fra ...

Læs mere
Let og lækker MTB-hjelm

Let og lækker MTB-hjelm

Cykeludstyr |

Vi er imponerede over Specialized ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik