Cykelpumpe og cykelværktøj: test af udstyr

Stor test af minipumper og multitools

Et godt multitool og en solid mini-cykelpumpe er ganske enkelt uundværligt, når fx dækket punkterer, eller kæden knækker. Vi har gennemtrawlet markedet og testet 26 produkter, der kan spare dig for en taxaregning.

  • Af Martin Kreutzer.
  • Aktiv Træning nr. 6, 2015
Cykeludstyr

Cykelturen kan hurtigt blive frustrerende, hvis dækket punkterer, eller en bolt løsner sig. Men har du det rette grej med, er de fleste problemer hurtigt løst. Om det går så let, afhænger dog i høj grad af, om din cykelpumpe og dit multitool virker, og på den front afslører vores stortest, at der er himmelvid forskel på markedets forskellige produkter.

Det gælder især cykelpumperne, hvor nogle er fuldstændig uegnede til at blæse et hårdt tryk i racerringene, mens andre er en krig om at levere tilstrækkeligt med luft til, at MTB-dækket bliver bare nogenlunde køreklart. Desuden byder testfeltet på ergonomisk veldesignede modeller såvel som regelrette katastrofer. Så vælg din cykelpumpe med omhu.

Det samme råd gælder de testede multitools, der varierer gevaldigt i håndteringen. Eksempelvis er kædeskilleren i visse tilfælde stort set ubrugelig. Typisk står dilemmaet mellem lav vægt og god funktion – men de bedste bud formår dog at forene de to dyder.

Find dit nye cykelværktøj og cykelpumpe

Download pdf'en herunder og se den store test af 14 mini-cykelpumper og 12 multitools.

Download her

Sådan tester Aktiv Træning

Test af multitools og cykelpumper foregår bedst i et laboratorium. Her er det lettere at sammenligne de forskellige produkters styrker og svagheder. Vi har på testredaktionen skabt vores eget lille testlab, hvor alle cykelpumper har fået testet evnen til at pumpe et MTB-dæk op til 2 bar og et racerdæk op til 5 bar, hvilket er acceptable tryk at køre videre på.

De forskellige multitools har vi håndteret på én og samme cykel, hvor boltene flittigt er skruet af og på. Samtidig har vi knækket og samlet på én og samme kæde for at afdække kædeværktøjets funktion og kvalitet.

Vi har som altid ladet produkterne gå gennem hænderne på flere testere for at gøre vurderingen så nuanceret og præcis som muligt. Alle vores testere er flittige hobbymekanikere og enten garvede landevejsryttere eller mountainbikere, der har lappet mange cykler og foretaget masser af akutte småreparationer gennem tiderne.

TESTKRITERIER
Vi har testet cykelpumper og multitools ud fra følgende kriterier:

  • Håndtering: Ligger produktet godt i hånden, og er det enkelt at udføre de påkrævede opgaver? Er cykelpumpen fx nem at sætte på ventilen?
  • Kvalitetsindtryk: Tåler værktøjer og cykelpumper at blive brugt? Selvom de fleste tools kun bliver brugt sporadisk, er det et absolut plus, hvis kvaliteten er høj.
  • Primær funktion: Evner kædeskilleren at dele kæden og sætte den sammen igen? Og hvordan er oplevelserne med cykelpumperne, når der skal pumpes luft i slangerne? For cykelpumpernes vedkommende har vi målt, hvor hurtigt de formår at fylde en slange, og hvor højt tryk de kan levere.
  • Vægt/størrelse: Er produktet tungt og klodset eller let og kompakt?
  • Pris: Står produktets pris mål med dets kvalitet?

PRIS
Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING
Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Hvordan indstiller jeg min mountainbike?

Spørg os |

Jeg har lige købt en mountainbike og er ...

Læs mere
Paris-Roubaix: Så vilde er cyklerne

Paris-Roubaix: Så vilde er cyklerne

Cykeludstyr |

Se, hvordan prof-holdene tuner cyklerne ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bedste cykelcomputere

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTEST: De bedste cykelcomputere

Cykeludstyr |

En cykelcomputer motiverer og gør din ...

Læs mere
Stor test af minipumper og multitools

Stor test af minipumper og multitools

Cykeludstyr |

Et godt multitool og en solid ...

Læs mere
Garmin cykelcomputer fuldtræffer

Garmin cykelcomputer fuldtræffer

Cykeludstyr |

Garmin Edge 500 er halvt så stor og ...

Anmeldelse af Garmin Edge 500
Nyeste
Fremragende kædeolie fra WD40

Fremragende kædeolie fra WD40

Cykeludstyr |

WD40 Bike består af en stribe produkter ...

Læs mere
Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Hvilket udstyr kræver landevejscykling?

Spørg os |

Jeg vil rigtig gerne i gang med ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Gør din racercykel køreklar

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeGør din racercykel køreklar

Racercykel |

Foråret er over os. Se her, hvordan du ...

Læs mere
Strømpe til beskidt cykel

Strømpe til beskidt cykel

Cykeludstyr |

Træt af at slæbe skidt og møg fra ...

Læs mere
Let og lækker MTB-hjelm

Let og lækker MTB-hjelm

Cykeludstyr |

Vi er imponerede over Specialized ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik