Læs også

God allrounder

PRODUKTINFO: Nyskabende løbesko, egnet til løbere med neutral og overpronerende løbestil. Sålen i stødabsorberende Lunarskum, og Flywire i overdelen. Forberedt til Nike+- sensor. Vægt: 338 gram (str. 44).

Begavet løbesko

Frækt design og nytænkende pronationsstøtte er hovedelementerne i Nikes løbesko Lunar Glide. Desværre skæmmer en dårlig pasform.

## Nike Lunar Glide | |

Pasform: Overdelen er stor og løs, og skoen er svær at få til at sidde godt. Hæl og pløs er o.k.

Kvalitet: Materialekvaliteten er høj, og Lunar-skummet leverer holdbar støddæmpning.

God til prisen: Set i forhold til holdbarhed og anvendelighed er skoen et fund for pengene.

Konklusion: Nike Lunar Glide er et nyskabende bud på, hvordan en løbesko skal opføre sig og se ud, og Nike skal have masser af point for at vise nye veje. Dertil kommer et nyskabende design. Det store minus er den skuffende løse pasform, der hæmmer løbeoplevelsen.

Pris: 1.000 kr.

www.nike.com

Nike Lunar Glide

Er det en pronationssko eller en neutralsko? Er det en letvægtsracer eller en mængdetræningssko? Eller er det slet og ret en modesko?

Nike Lunar Glide kalder for alvor på opmærksomhed, og det skyldes ikke kun det originale og i vores øjne pivfrække design. Det skyldes også, at skoen varsler nybrud og nytænkning i løbeskoverdenen.

Hidtil har man enten været overpronationsløber med brug for sko med kiler og støtte eller neutralløber uden behov for støtte. Lunar Glide markerer et opgør med den rigide opdeling og lanceres i stedet som en nyskabende allrounder. Nike lover, at skoen har dynamisk og tilpasningsdygtig pronationsstøtte, der egner sig lige så godt til løberen med neutral løbestil som til løberen med kraftig overpronation. Ved hjælp af et simpelt og dog sindrigt samspil mellem forskellige sålmaterialer justerer skoen konstant pronationsstøtten afhængigt af behov. Det betyder, at støtten er knap så kontant som i mere traditionelle sko. Det er en fordel for mange løbere, da behovet for pronationsstøtte har det med at stige, som benene bliver trætte.

Det lyder jo godt nok, men virker det så? Umiddelbart er svaret ja. Både de neutrale og overpronerende løbere, vi har ladet teste skoen, har meldt om fornuftig støtte, og vores test på løbebånd før og efter en lang og hård løbetur indikerer, at skoen tilpasser pronationsstøtten efter behov. Skoen er dog stadigvæk blød, og er du en tung fyr, der overpronerer slemt, er støtten for ringe.

Skoens støddæmpning leveres af Nikes Lunarskum, der blev introduceret med stor succes sidste år. Skummet er let – det vejer ca. 30 procent mindre end traditionelle støddæmpningsmaterialer – og meget blødt. Det føles markant anderledes end traditionelle løbesko, men særligt på asfalt kommer det til sin ret og leverer en sofablød dæmpning. På banen og i terrænet savner man lidt følelse med underlaget.

Skoens væsentligste problem er dog pasformen. Af en forholdsvis let og hurtig sko er den underlig løs og sløset. Overdelen er meget rummelig, og selv løbere med bred forfod og høj vrist skal snøre skoen rigtig hårdt for at få den til at sidde bare nogenlunde til. Det trækker ned i karakteren, da det betyder meget for løbeoplevelsen.

Lunar Glide bryder en række traditioner for, hvordan en løbesko skal se ud. Pronationskontrollen er anderledes, og designet er milevidt fra løbeskoens traditionelt grå-hvide farvepalet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: