Danmarks største test af løbesko

Vi har testet 19 af sæsonens nye, traditionelle løbesko. Og udover at der er knald på farverne, så er der også masser af forbedringer – ikke mindst på vægten.

Sjældent har det været så fornøjeligt at teste løbesko, og aldrig har der været så mange kvalificerede sko på markedet. Det er vores opmuntrende konklusion efter at have testet 19 par klassiske mængdetræningssko.

Nye løbesko trends

Et af producenternes nye udviklingsområder er vægten. Stort set alle sko har været på slankekur, og i flere tilfælde er skoene blevet 10-15 procent lettere. En så stor vægtbesparelse er ganske enkelt imponerende og mærkes med det samme, når du løber. Det er som sådan ikke overraskende, for det har længe været kendt, at vægtbesparelser på underben og fødder giver langt større bonus end andre steder på kroppen.

Slank skoen - ikke kroppen For mens et decideret vægttab vil gøre dig omkring 4-6 sekunder hurtigere pr. km, så kan du opnå nøjagtig samme besparelse ved at gå 100 gram ned i løbesko. Det viser en undersøgelse fra University of Colorado. Det kan måske virke voldsomt at finde mængdetræningssko, der er 100 gram lettere end dine nuværende. Men bare 50 gram lettere løbesko kan gøre dig cirka et halvt minut hurtigere på 10 km. Helt uden at forbedre din form.

Bliv abonnent og læs hele stortesten af løbesko, få alle de nye tendenser og gå på jagt efter din nye løbesko blandt sæsonens 19 nye modeller.

Log ind som abonnement og hent testen af løbesko

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: