Ecco Biom Løbesko - Anmeldelse

Produktinfo

Lavet i yaklæder. Nanobehandlet og vandskyende. Fås også i en version med syntetisk overdel, der er 200 kr. billigere. Elastiske snørebånd. Vægt: 303 g (str. 43).

Løbesko der styrker musklerne

Ecco Biom tager tid at vænne sig til og er ikke egnet for nybegyndere. Men for garvede løbere er den en spændende sko, der effektivt styrker løbemusklerne.

  • 23-05-2009
  • Aktiv Træning nr. 5, 2009
Ecco Biom Løbesko

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Pasform:
Den anatomiske sål og bløde læderoverdel smyger sig helt perfekt om fødderne.

Kvalitet:
Formstøbt sål og handskeblødt yaklæder løfter skoene op i superligaen.

God til prisen:
De fleste vil nok synke en ekstra gang, når de ser prisskiltet.

Konklusion:
Der er ingen tvivl om, at Biom-skoen er god til at styrke løbemuskulaturen. Om Biom også er vejen til skadesfri løbeglæde og dermed markerer de almindelige løbeskos endeligt, kan vi dog ikke vurdere endnu. Så foreløbig gemmer vi den absolutte topkarakter.


Pris: 1.799 kr.

www.thebiomproject.com

Ecco Biom Løbesko

Det er ikke hver dag, man som testløber frivilligt stikker fødderne i et par løbesko, der er så ubønhørligt hårde i sålen, at de efterlader fødder og underben ømme efter den første løbetur. Ikke desto mindre var det indledningen på 8 ugers intensiv test, hvor vi løb en del af vores træningsture i Eccos banebrydende Biom-løbesko.

Selv om vi fulgte Eccos program med ultrakorte løbeture de første uger, bød testperioden på situationer, hvor det krævede ekstra overvindelse at hive de umiddelbart handskebløde sko på fødderne. For udsigten til endnu en tur, hvor asfalten nådesløst sender hårde stød op igennem benene med ømme lægge, haser og baller som resultat, kræver lige lidt ekstra overvindelse. Men 8 uger efter er vi dog glade for, at vi accepterede de første ugers martyrium.

For hvor de minimalt dæmpede sko i starten var særdeles hårde ved ben og fødder, gik der ikke mange uger, før den første ahaoplevelse meldte sig. Ømheden efter træning svandt ind til det acceptable, løbestilen blev mærkbart ændret hen imod et isætningspunkt, der lå længere fremme på foden, og frem for alt vænnede muskler og sener sig til at overtage støddæmperfunktionen, når nu der ikke var meget støddæmpning at hente i selve skoen.

Denne tilvænning er spændende, for stadig flere løbeeksperter peger på værdien af at løbe naturligt, som i bare fødder, og Biom bringer dig et godt stykke derhenad. Med udsigten til en mere naturlig løbestil og på sigt en nedsat risiko for overbelastningsskader er det værd at tage nogle ugers ubehag med i købet.

En stor del af testen foregik på asfalt, hvor den relativt glatte sål er i sit es, men hvor stødene til gengæld er ekstra hårde. Testperioden bød også på en del nedbør og kulde, og godt nok holder en speciel imprægnering fugten ude, men der er ikke meget varme i skoene.

Generelt oplevede vi, at Biom-skoene mere virker som et supplerende træningsredskab end et egentligt alternativ til dine vanlige løbesko. Især for garvede løbere, der går og døjer med lidt småskader hist og pist, kan Biom-skoene give træningen det lille tvist, der muligvis kommer skavankerne til livs.

For nybegyndere er vi lidt mere forbeholdne. Vi frygter simpelthen, at deres led og sener, der ikke er hærdede af årelang løbetræning, vil have svært ved at tolerere de ekstra hårde stød, som løb i Biomsko udsætter kroppen for.

Men alt det forbliver hypoteser, som vi efter få måneders løbetræning hverken kan be- eller afkræfte. Vi kan dog klart konkludere, at 2-3 Biom-ture om ugen gør, at ben og fødder efter 8 uger føles markant stærkere, og derfor ser vi Biom som en komfortabel løbesko til styrkende specialtræning 1-2 gange om ugen.

  • Biom fås i en model til hurtige løbere med tider på under 4 min. pr. km samt en model (herover) til de mere almindelige løbere. Senere følger en til langsommere løbere og en trailudgave.

5 kommentarer
13. aug 2011 15:00 en øvet løber

Jeg har løbetrænet i mange år og købte min Biom 2.2 her i foråret og fulgte programmet som følger med skoene.

Jeg vil sige at det tager mere end 8 uger før præstationen er på linie med hvad den var før Biom blev taget i brug. Til gengæld nu efter at muskelsmerter og ømhed i fødder, lægge, baller er svundet, er oplevelsen af løbet, langt mere vitalt end hidtil.
Skoene er lækre og fantastisk behagelige at have på fødderne. og kan varmt anbefales til almen brug eller efter skader, Men man skal påregne 3 mnd realistisk før Biom helt kommer til sin ret som løbesko. Det er en investering på længere sigt.
Det kan sammenlignes med at skifte til en meget anderledes diet end man er vant til, det tager sin tid før kroppen har fundet sig helt til rette, men efter den tid er gået har man vundet det ind, man måske i udganspunktet følte man tabte, og med forøget styrke, hvilket er det hele værd.

29. jul 2011 19:44 Anonymous

Har løbet aktivt ca. 1 år. Og, faldt over denne spændende sko. Som supplement er det et glimrende valg, og træner mærkbart de små muskler i fod og underbenet. Har nu løbet i ca. 3 måneder i Biom on/off, og er begejstret for pasform og komfort. Men jeg vælger at beholde Biom som supplement til de alm. løbesko.

27. may 2011 15:04 Anonymous

Er rigtig glad for mine sko, har ikke haft dem længe men tror at kroppen fornemmer at det er hårdere at løbe i dem end med andre løbesko. Hvis man ikke er trænet tror jeg at kroppen finder sin stil med skoen fra start og derfor ikke tager skade på samme måde som hvis man har en løbestil fra en normal løbesko.

12. sep 2010 21:46 Anonymous

Jeg har nu løbet i Biom B skoen i lidt over et år, 990 km, havde kun løbet i 6 dage da jeg købte dem, kan stadig huske den dejlige fornemmelse da jeg tog dem på første gang, de var som støbt til min fod og det er dem i tekstil, ikke jak,
Jeg fulgte ikke Ecco program, men lyttet til min krop, ingen skader.
Jeg synes at det er dejligt at jeg mærke det jeg løber på, kan ikke sammenligne med andre sko, da 6 dage i et par Addidas nok ikke tæller.
Skal have version 2 nu, ikke fordi at de virker specielt brugte, men de skal ud og løbe Mandehørmreløbet.
En lækker sko at løbe i.

19. aug 2010 20:53 Biom-løberen

Jeg er nystartet løber i Biom B skoen, og jeg har nu efter 4 uger ingen problemer med hverken sener, lår eller baller. Jeg har fulgt det medfølgende program, og har det fantastisk når jeg løber. Jeg vil anbefale brug af sokker, da læder skoen godt kan give vabler.

Det skal siges at jeg ikke startede på løb helt utrænet, jeg har cyklet i ca. 6 mdr og svømmet i flere år, dog har jeg aldrig før løbetrænet.

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

Tvinger dig frem.
Sålen er udformet, så du naturligt lander længere fremme på foden.


Yaklæder.
Kombinationen af handskeblødt læder og elastiske snørebånd giver fremragende komfort.
Formstøbt sål.
Sålen er en anatomisk formstøbt såkaldt PU-sål. Det betyder, at den er stødabsorberende og modstandsdygtig. Sålen smyger sig støttende om foden.

Læs mere om

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Test: Hvilke løbesko har du brug for?

Test: Hvilke løbesko har du brug for?

Test |

Tag vores test og se, hvilken ...

Læs mere
TEST: De bedste løbesko

TEST: De bedste løbesko

Løbesko |

Vi har testet 18 af sæsonens nye ...

Læs mere
Ultrablød løbesko

Ultrablød løbesko

Løbesko |

Adidas Ultra Boost er fantastisk at ...

Læs mere
Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Løbesko |

Nikes nyeste version af LunarGlide, ...

Læs mere
Nyeste
Hurtige sko til hurtige løb

Hurtige sko til hurtige løb

Løbesko |

Et par letvægtssko er lig med ...

Læs mere
Nike er klar med ny Free-model

Nike er klar med ny Free-model

Løbesko |

Nu har Nike lanceret en lækker, ny ...

Læs mere
Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Løbesko |

Nikes nyeste version af LunarGlide, ...

Læs mere
Nike Free - nu som løbesko!

Nike Free - nu som løbesko!

Løbesko |

Er du også vild med Nike Free? Nu ...

Læs mere
TEST: De bedste løbesko

TEST: De bedste løbesko

Løbesko |

Vi har testet 18 af sæsonens nye ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik