Produktinfo Løbesko med særlig sålkonstruktion. Designet til at lette overgangen til naturligt forfodsløb. Overdel i hurtigt tørrende, åndbart mesh. Tradtionel snøring. Vægt (str. 43): 335 gram.

Kurs mod barfodsløb

Den nytænkende løbesko fra amerikanske Newton fremelsker en naturlig løbestil. Og det sker helt uden at give køb på komforten.

NEWTON SIR ISAAC GUIDANCE TRAINER | |

Pasform: De bløde materialer får skoen til at smyge sig om foden.

Komfort: Forfodsløb kræver tilvænning, men skoen hjælper dig på vej.

God til prisen: Ligesom andre gode løbesko er skoene ikke billige.

Konklusion: Skoen læner sig tæt op ad den absolutte topkarakter, for den er innovativt konstrueret, gennemført forarbejdet og ikke mindst en åbenbaring at løbe i. Kun tiden vil vise, om Newton bliver den afgørende nyskabelse, som på sigt revolutionerer løbeverdenen.

Pris: 1.400 kr.

www.newtonrunning.com

Newton er ikke kun navnet på en kendt fysiker. Det er også navnet på en i Danmark relativt ukendt løbeskoproducent, der dog internationalt har markeret sig ved at gå sine helt egne veje. Modsat markedets mastodonter som Adidas, Nike og Asics, der udvikler sko til hællanding, er alle Newton-løbesko konstrueret med tanke på, at det biomekanisk set er optimalt at lande længere fremme på foden.

Den testede model, Sir Isaac Guidance Trainer, er ingen undtagelse. Skoen er udviklet specifikt til at hjælpe dig i gang med forfodsløb. Det kræver tilvænning og styr på teknikken. Det hjælper Newtons sko dig til at opnå via strategisk placerede landingszoner under foden, der nærmest per automatik guider dig over i den rigtige landing længere fremme på foden.

Effekten er svær at sætte ord på, men er yderst mærkbar, når du kombinerer de nytænkende sko med Newtons retningslinjer for, hvordan du skal justere din løbestil, for at forfodsløbet bliver både en gnidningsfri og skadesminimerende oplevelse.

Vi har testet Newtonskoen godt og grundigt under de givne præmisser, og vi er meget begejstrede! For ikke nok med at selve forfodsprincippet virker rigtig godt og efter få kilometer opleves ganske naturligt, så er løbeskoen også i sin helhed et yderst positivt bekendtskab.

Det gælder overdelens materialer, der er bløde og komfortable, hælboksen, der griber effektivt om foden, og den simple, men effektive snøring, der i et snuptag får skoen til at lukke sig tæt om foden. I alle lovprisningerne skal vi dog ikke glemme én ting, nemlig at skoen bryder med de vanlige principper for løbesko.

Hvis du i mange år har spænet lykkeligt og skadesfrit rundt i et par traditionelle løbesko, er det en udfordring at omstille løbestilen til forfodsløb. Indledningsvis vil det kaste dig tilbage, fordi fornuften byder, at du i starten nøjes med korte ture, hvis du vil slippe for de ømme lægge, som vi kom til at døje med.

Det tager ganske enkelt en rum tid, før kroppen har omstillet sig til den anderledes belastning. Men har du mod på at skifte stil uden at gå på kompromis med noget af den komfort, som er forbundet med traditionelle løbesko, har vi svært ved at pege på et bedre bud end den aktuelle Newton Sir Isaac Guidance Trainer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: