Stortest: Sæsonens nye løbesko

Forårets kuld af løbesko fortsætter de seneste års tendens med lettere, mere dynamiske sko. I år er der dog kommet mere fokus på komfort og støddæmpning. Vi har testet 18 af markedets mest populære modeller.

  • Af Martin Kreutzer.
  • 30-04-2015
  • Aktiv Træning nr. 5, 2015
Løbesko

Foråret er for alvor på vej, og få ting rimer på forår som nye løbesko. Det ved producenterne, og de lancerer derfor ofte de nyeste versioner af deres løbesko i marts og april. Og denne sæsons løbesko er i høj grad med til at løfte løbeglæden. Sammenlignet med tidligere årgange er skoene blevet lettere, materialekvaliteten har fået et nøk opad, og det generelle komfortniveau er helt eventyrlig højt.

Væk er syninger, gnavende overdele og stive mellemsåler. Det gælder især for skoene til overpronationsløbere – altså løbere, der falder lidt for meget indad på foden, når de løber. Løbesko i denne genre har historisk været præget af tunge, klodsede kiler og en ganske udynamisk løbeoplevelse. Den tid er forbi. I dag er producenterne gået fra at standse faldet indad til i højere grad at bremse og kontrollere det. Metoderne til at gøre det er mange, men effekten er den samme: helt anderledes lette og dynamiske løbesko, som støtter perfekt og formidler enestående komfort.

Løbesko test

Download pdf'en herunder og få den store løbesko test. Vi tester 18 løbesko til neutrale og overpronerende løbere, kårer to testvindere – og viser vej til alle de gode køb.

Abonnenter, download her.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi har testet markedets mest populære løbesko til hverdagstræning. Gennem testperioden har vi afdækket skoenes styrker og svagheder, så du kan få input til at træffe det bedst kvalificerede valg og købe den løbesko, som passer perfekt til dig. Vores testere er alle meget erfarne mellem- og langdistanceløbere og har solid erfaring med at teste løberelaterede produkter. Det afspejler sig i, at de ofte konstaterer små svagheder, som mindre garvede løbere ikke ville lægge mærke til.

Vi har testet skoene på varierede underlag og løbet både lange, rolige ture og intensive intervaller i dem. Hver sko har været på fødderne af mindst tre forskellige testere med forskellig løberprofil, ligesom vi har løbet mindst 100 km i hver af skoene. Det til trods er valget af løbesko helt og aldeles individuelt. Vi kan pege dig i retning af, hvad der er markedets stærkeste bud. Men i sidste ende er det jo helt afgørende, at du prøver dem godt og grundigt på egen fod.

TESTKRITERIER
Vi har testet de 18 løbesko ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder skoen tæt og behageligt? Slutter overdelen godt til om foden, og er det muligt at finjustere snøringen?
  • Komfort: Hvordan føles skoen på foden? Er materialerne bløde, og er sålen behagelig, eller er der generende sømme og en sål, der trykker under foden?
  • Løbedynamik: Er skoen god at løbe langt i? Og føles den dynamisk, når farten skrues i vejret? Her spiller sålens smidighed og støddæmpningen ind i bedømmelsen, ligesom vægten også er en faktor.
  • Vejgreb: Hvordan fungerer sålen på forskellige underlag? Er den glat på våd asfalt, og kan mønsteret finde bid i en løs skovbund?
  • Støddæmpning: Hvordan er dæmpningen? Er den fast eller blød, og er der nok af den i både hæl og forfod? Er der for meget?

PRIS
Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING
Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Mere om samme emne

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Test: Hvilke løbesko har du brug for?

Test: Hvilke løbesko har du brug for?

Test |

Tag vores test og se, hvilken ...

Læs mere
Må jeg gå i mine løbesko?

Må jeg gå i mine løbesko?

Løbesko |

Er det en god idé at gå i sine løbesko ...

Læs mere
Find den rigtige racersko

Find den rigtige racersko

Løbesko |

Løbeskoene som får dig til at se ...

Købeguide til Racersko
Sofablød komfort

Sofablød komfort

Løbesko |

Resultatet er en sko, der nærmest ...

Læs mere
Nyeste
Må jeg gå i mine løbesko?

Må jeg gå i mine løbesko?

Løbesko |

Er det en god idé at gå i sine løbesko ...

Læs mere
Hurtige sko til hurtige løb

Hurtige sko til hurtige løb

Løbesko |

Et par letvægtssko er lig med ...

Læs mere
Nike er klar med ny Free-model

Nike er klar med ny Free-model

Løbesko |

Nu har Nike lanceret en lækker, ny ...

Læs mere
Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Nike LunarGlide 8: Ny og nyskabende løbesko fra Nike

Løbesko |

Nikes nyeste version af LunarGlide, ...

Læs mere
Nike Free - nu som løbesko!

Nike Free - nu som løbesko!

Løbesko |

Er du også vild med Nike Free? Nu ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik