PRODUKTINFO: Luftig løbesko til neutrale eller lettere overpronerende løbere. Forsynet med 2 udskiftelige indlægssåler. Perforeringer ved tæer og hæl. Vægt: 353 gram (str. 43).

Overraskende 2 i 1-løbesko

2 forskellige såler, som man skifter imellem, gør K-Swiss til en multifunktionel løbesko, der både kan bruges til rolige distanceture og hårde tempointervaller.

K-SWISS Run One-miSOUL Tech | |

Pasform: Ikke mindst de specielle indersåler sikrer et særdeles godt fit.

Funktion: Trods 2 profiler er det primært en mængdetræningssko.

God til prisen: Sammenlignet med konkurrenterne er prisen skarp.

Konklusion: Run One-miSOUL er en lille genistreg, for idéen med at lade indlægssålen påvirke hele skoens løbekarakteristik fungerer. Det er ikke en alt i en'er, men en yderst behagelig løbesko til de almindelige ture, ligesom den nemt stilles om til krævende tempoløb.

Pris: 1.500 kr.

www.kswiss.com

Umiddelbart var vi skeptiske, da vi fik K-Swiss-skoene i hånden. For hvad kan man som løber vente sig af en producent, der primært har skabt sig et navn på tennissko og street fashion?

Skepsis blev dog hurtigt erstattet af nysgerrighed, for skoen leveres med 2 meget forskellige indlægssåler, der i et snuptag skiftes ud. Det lyder måske ikke så vildt, men kigger man på indlæggene, er det tydeligt, at der ligger en masse snedige overvejelser bag. Hver sål er bygget op på en særegen måde, der henholdsvis er beregnet til rolige ture i adstadigt tempo og til hæsblæsende intervaltræning og løb i konkurrencefart. Det er i hvert fald teorien bag og, som det hurtigt viste sig, også den praktiske konsekvens af at skifte indlægssålen alt efter træningsturens karakter. Strategisk placerede kulfiberforstærkninger og gelpuder gør, at skoen ændrer sig mærkbart, alt efter om du placerer den hurtige eller den langsomme indlægssål i skoen. Især den ekstra svangstøtte og støddæmpning, der følger med langturssålen, er super, for den er med til at gøre skoen til en yderst komfortabel mængdetræningssko, der bare sluger asfaltkilometerne.

På samme vis oplevede vi, at den mere raceorienterede indlægssål også fungerer efter hensigten. Den gør skoen stivere og afsættet mere kontant, samtidig med at støddæmpningen i øget omfang tilgodeser den forfodslanding, der følger i kølvandet på et opskruet tempo. Når vi alligevel møder netop racesålen med en vis skepsis, skyldes det, at en hurtig sko defineres af mere end en afstivet indlægssål. Først og fremmest er der vægten, der bør være så lav som muligt, og hælen, der gerne må være lidt lavere end på en mængdetræningssko.

På begge fronter kommer K-Swiss-skoen til kort – uden at den dog skuffer. Køber du den primært som mængdetræningssko, og løber du kun lejlighedsvis intervaller, er det super, at du med et snuptag kan ændre skoens karakter. Og komfortmæssigt er den en åbenbaring. Materialerne er bløde og smyger sig om fødderne, ligesom der er perforering ved hæl og tå, der slipper dampen ud. Uheldigvis er det så også her, at vand trænger ind. Regnvejrsdage er derfor ikke lige skoens kop te.

3 skarpe detaljer

1. De talrige perforeringer gør skoen yderst luftig og velafkølet. Det gør den helt oplagt til tørre forårs- og sommerdage med sol og varme.


2. Den langsomme sål er forsynet med kulfiberforstærket svangstøtte og støddæmpende gelpuder i hæl og forfod.


3. Den hurtige sål er forsynet med en kulfiberplade i forfoden, der giver mere stivhed og dermed en mere kontant afvikling.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: