Produktinfo: Jakke i tynd, åndbar nylon, foret med isolerende luftfyldte fibre. Ærmer og sidestykker er i tynd elastisk polyester og elastan. Tommelløkker, 2 frontlommer og afdækket lynlås. Vægt: 325 gram (M). Størrelse: S-XXL.

Jakke bygget til iskolde løb

Med sin nytænkte tynde, isolerede fiberjakke specielt designet til høj aktivitet i tør, hård kulde går The North Face nye veje – og kommer overraskende flot i mål.

TNF Men's Animagi Jacket | |

Pasform: Generelt god, ærmelængden fin, men snøre i livet ville være optimalt.

Funktion: Let, varm og lækker at træne i - men det skal være koldt!

God til prisen: Helt o.k. pris for et spændende, funktionelt produkt.

Konklusion: The North Face har begået en lille genistreg til de rigtig kolde træningsture, hvor jakken klarer sig godt og er let og særdeles funktionel. Er det mildere i vejret, bliver jakken dog hurtigt for varm, ligesom den heller ikke er god til regn og blæst.

Pris: 1299 kr.

www.thenorthface.com

Den noget atypiske Animagijakke er designet til isnende kulde. Og det er da også, når termometeret dykker dybt, at jakkens isolerende torso kommer til sin fulde ret. Her har TNF brugt såkaldte hulfibre til at sikre en høj grad af isolering. Hulfibre er mikroskopiske luftfyldte kunstfibre, der både vejer minimalt og har høj varmeevne.

Animagi er skræddersyet til fx intensiv kredsløbstræning i hård kulde. En af vores tidlige prøveture foregik på mountainbike i 3-4 plusgrader. Uden andet end en sportsundertrøje under var vi stadig lige ved at koge over inde imellem træerne. Så varm, det er den absolut! Og det scorer Animagi flot på, når temperaturen dykker yderligere. Her er den i sit es.

Til gengæld er seriøs blæst absolut ikke jakkens force. De tynde ærmer i smidig polyester er decideret utætte, men også det fiberfyldte område på bryst og ryg slipper blæsten ind omkring syningerne og ved den sparsomt afskærmede lynlås. Og den ellers rart høje hals er lidt vel løs i pasformen. Hermed understreges det tydeligt, at jakken, der heller ikke er for skarp i regnbyger, klart er tænkt til brug i tør, hård kulde uden vind. Ligesom den er velfungerende som mellemlag – fx i kombination med en windbreaker eller en tynd skaljakke ved regn.

Kombinationen af en varm kropskerne og tyndere ærmer og sidepaneler er generelt super, både under løb og cykling. Ærmerne er sande universalløsninger, der let kan smøges op for endnu bedre udluftning – eller alternativt kan vippes ned over hænderne og holdes på plads via tommelløkkerne, hvis det bliver lidt koldt om hænderne.

Ærmerne gør det således ret nemt at skrue op for varmen, men også at komme af med overskudsvarmen. Kombinationen af de lunende hulfibre, den åndbare Pertex-nylon og de tynde stretchzoner er godt tænkt. Men også nødvendige. For jakkens forede torso er afgjort ikke det mest åndbare, vi har prøvet at træne i. Selvfølgelig er det muligt at regulere åndbarheden ved at lyne op for jakken, men det er sjældent den oplagte løsning, fordi det skaber kulde hen over brystet. Derudover må vi også have med, at når vi hoppede i den ‘uden for træningstid’, var den også en sand fornøjelse at gå rundt i.

3 skarpe detaljer

En blød krave lukker dejligt højt af omkring halsen, hvor man ofte er udsat for kolde luftstrømme. Og lynlåsen ender i en lille, blød fold.


Kombinationen af smidige, strækbare polyestermaterialer i ærmer og sider samt den vindtætte nylon med isolerende for er godt tænkt.


Det smidige ærmegab med hul til tommelfingeren sikrer både mod kuldebroer og træk og gør det nemt at trække ærmerne op.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: