Få de bedste hovedtelefoner

Vælg de rigtige høretelefoner

De rigtige høretelefoner betyder alt for komforten, når du træner. Se her, hvad du især skal kigge efter, når du skal anskaffe dig et par gode høretelefoner til din træning.

  • Af Thure Kjær og Niels Christian Thalund
  • Aktiv Træning nr. 8, 2010
  • Foto: Valling.com
Høretelefoner

Hovedtelefonerne bærer præg af, at de kommer fra den elektroniske hightech-verden. Og producenterne har fokus på, at både materialer og de små detaljer er gennemtænkte og funktionelle.

Højttaler-enheden

Hvis du bruger hovedtelefonerne til løb, fitness eller mountainbike, hvor der er meget bevægelse og mange hop, skal højttaler-enheden være så lille og let som muligt.

Ørepuden

Den skal kunne udskiftes, så du kan finde den størrelse, der passer bedst til netop dit øre. Og den skal være nem at pille af og på for rengøring og justering.

Pudemateriale

Vær også opmærksom på, at der er forskellige typer puder, fx tykkere eller tyndere silikonegummi, formbart skum, kegleformede faconer og/ eller de mere runde typer. Vær tålmodig, sammenlign, og prøv løs.

Bøjlen/clipsen

Prøv den på, så du kan sikre dig, at den passer til din hovedform og ikke strammer og klemmer på de følsomme punkter omkring øret. Kig efter justeringsmuligheder: Er den fx formbar, med drejeled, trindelt osv.?

Lednings-glider

Den lille plastikklemme køres op/ned på ledningen og er med til at holde styr på en daskende ledning. Kan regulere trækket på hhv. højre og venstre ørepropledning i forhold til hinanden og fx holde ledningen fast under hagen.

Ledningen

Læg godt mærke til materialet. Ledningen skal gerne være blød og bøjelig. Tjek også, at længden er rigelig – din musik skal både kunne bæres på armen og i en ryglomme på cykelturen. Kan ledningen eventuelt deles/forlænges, er det en god, fleksibel løsning.

Lednings-klemme

Selvom hovedtelefoner kan være en temmelig gængs vare, findes der et væld af små detaljer, som gør dem nemmere at bruge. En lednings-clips sikrer, at du kan spænde ledningen fast, så den ikke dingler for meget, når du er af sted.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Gode hovedtelefoner

Gode hovedtelefoner

Høretelefoner |

Philips SHS 8100 er en god allrounder, ...

Anmeldelse af Philips hovedtelefoner
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Stor test af høretelefoner

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeStor test af høretelefoner

Høretelefoner |

Hvilke høretelefoner skal du vælge? Få ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>De bedste høretelefoner til løb

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeDe bedste høretelefoner til løb

Stortest |

På udkig efter et par høretelefoner, ...

Læs mere
Køb klogt: Høretelefoner til træning

Køb klogt: Høretelefoner til træning

Guide |

Hvilke slags høretelefoner skal du ...

Læs mere
Trådløs vellyd

Trådløs vellyd

Høretelefoner |

På udkig efter et par nye hørebøffer? ...

Læs mere
Nyeste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>STOR test af høre-telefoner til træning

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeSTOR test af høre-telefoner til træning

Høretelefoner |

Tjek denne test, inden du køber nye ...

Læs mere
Trådløs vellyd

Trådløs vellyd

Høretelefoner |

På udkig efter et par nye hørebøffer? ...

Læs mere
Pulserende rytmer

Pulserende rytmer

Høretelefoner |

Jabras trådløse øretelefoner flytter ...

Læs mere
Enkelt og let høretelefon

Enkelt og let høretelefon

Høretelefoner |

Det er en enkelt og let høretelefon med ...

Læs mere
Trådløs løbekomfort

Trådløs løbekomfort

Høretelefoner |

Jabra Rox er et par rigtig lækre ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik