Købeguide: Høretelefoner til træning

Lyd i ørene løfter træningsoplevelsen, men det kræver, at du vælger det rigtige headset. Se her, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger høretelefoner til træning.

9. januar 2018 af Lasse Lyhne

1. Kablet eller trådløst?

For tre år siden ville vi have sagt kablet, men med årene har de trådløse høretelefoner gennemgået en mindre revolution. De er blevet mindre, lyden er blevet bedre, rækkevidden længere, forbindelsen mere stabil, og så er prisen dykket gevaldigt. I dag kan du få et velfungerende trådløst headset for omkring 500 kr. Fordelene ved at vælge trådløst er mange. Her er de tre største:

  • Du risikere ikke at flå telefonen ud af lommen, fordi du ved et uheld hiver fat i kablet på løbeturen.
  • Du kan have telefonen liggende i en taske frem for en lomme. Det rart, når du laver dynamiske øvelser som burbess eller ligger på en bænk i fx bænkpres.
  • Mere avancerede funktioner. Du har typisk flere funktioner at vælge imellem på et trådløst headset end på et kablet.

2. I, på eller over?

Der er grundlæggende tre typer høretelefoner at vælge i mellem. In ear, der sidder som små propper i ørene, on ear, hvor to puder sidder på ørene og en bøjle går ind over hovedet, og Over ear, hvor store kopper omslutter hele øret. Inear er klart de mest alsidige. De kan bruges til løb, til cykling og til fitness. De tåler stød og sved bedre, og så bliver de ikke varme som de to andre typer. Du kan dog godt få træningsegnede versioner af de andre typer, hvis du ikke kan lide at have noget ind i ørene.

>> Få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. Du sparer hele 887 kr. Læs mere her. <<


3. Fittet

Fittet er nok det vigtigste, når vi snakker høretelefoner til træning. Det bliver for alvor udfordret på en sveddrivende løbetur, hvor kombinationen af bump og sved kan få propperne til at glide ud af ørene. Gå gerne efter et sæt med flere forskellige propper, så du kan få det perfekte fit. Vær opmærksom på, at du kan bruge een type prop i det ene øre og en anden i det andet.

4. Bøjle eller ej?

Nogle headsets er forsynet med en bøjle, der går hen over øret. Det får dem til at sidde bedre, men det kan også genere - især hvis du bruger briller.

5. Betjening

Det er rart at kunne justere volumen, skifte nummer eller besvare et opkald uden at skulle fiske telefonen op af lommen. Gå derfor efter et headsæt med en velplaceret fjernbetjening med gode knapper, som du kan føle dig frem til med fingerne.

6. Lyden

Er du feinsmecker, betyder lydkvalitet selvfølgelig meget. Men hvis du træner i et larmede fitnesscenter eller løber på en trafikeret gade, er det næsten vigtigere, at headsettet kan spille højt nok til at kunne overdøve støjen. Vær i øvrigt opmærksom på at fittet betyder meget for lydoplevelsen. Den bliver utroligt meget bedre, hvis du stopper propperne helt ind i øret. Det betyder også, at du ikke kan høre andet.

7. Sved og vandtæt

Gå efter et headset, der kan tåle sved og en regnbyge. Begge dele er nemlig svære at undgå, når du træner.

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad irriterer dig mest i fitness-centeret?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: