Produktinfo Mp3-afspiller med FM-radio. Fås med 8 og 16 GB (1.479 kr.). Touchskærm. Fås i 7 forskellige farver. Lades op via USB-kabel og synkroniseres via Apple iTunes. Virker til både pc og Mac. H x b x d: 3,75 x 4,09 x 0,87 cm. Vægt: 21 g.

Nanoen er krympet

Apples iPod Nano er i denne udgave blevet markant mindre og mere egnet til træningsbrug. Desværre er den svær at betjene, når det går stærkt.

21. oktober 2010

Apple iPod Nano | |

Funktion: Er nem at bruge i det daglige, men svær, når man træner.

Kvalitet: Som altid med Apple er der kælet for detaljen og materialerne.

God til prisen: Og som altid er Apple dyrere end alle andre.

Konklusion: Med de rette hovedtelefoner er den nye Nano som skabt til træningsbrug. Desværre følger de ikke med i startpakken, så de skal tilkøbes. Ellers er det fornemt, at Apple har fået proppet så mange funktioner ned i den lille afspiller. Og godt med klipsen.

Pris: 1.229 kr. (8 GB)

www.apple.dk

Der er ingen tvivl om, at Apple har tænkt på træningsfolket, da de designede denne iPod Nano. For Nanoen er ikke alene krympet til en tredjedel af størrelsen, den er også blevet udstyret med en klips, så den nemt kan sættes fast på træningstøjet.

Det er en stor forbedring i forhold til den gamle Nano, der med sin aflange form nærmest krævede et skulderhylster, hvis man fx skulle løbe med den.

Størrelsen er ikke det eneste, der signalerer træning i Nanoen. Også en række fitnessfunktioner viser, at det er en mp3, der er tænkt til træningsfolket. Blandt andet er den udstyret med en skridttæller og en stopursfunktion. Stopursfunktionen er brugbar, hvis man fx løber intervaller og vil have individuel tid på dem.

Her er uret snedigt løst på Nanoen. Den holder styr på alle ens omgangstider, og i en særlig menu kan man hurtigt se en oversigt over omgangstiderne. Nøjagtigt som på et professionelt løbeur.

Nanoen er som den gamle også kompatibel med Nike+, hvis man køber Nike+-iPod-sættet, der koster omkring 220 kr. Så kan man via beskeder i ørerne få at vide, hvor langt og hvor hurtigt man løber. Så langt, så godt. Alt sammen gode funktioner, der skal være i en mp3- afspiller til træningsbrug.

Der, hvor det går galt for Nanoen, er i menufunktionen. For Nanoen er nu også blevet udstyret med en touchskærm, hvor man klikker sig igennem til de ønskede menuer. Touchskærmen har erstattet næsten alle de gamle knapper bortset fra volumenkontrollen og en knap til at låse skærmen. Og det er skidt, når man sidder på spinningcyklen i træningscenteret eller er ude at løbe og vil skifte sang.

For på en touchskærm kan man ikke føle sig frem til knapperne, og man er derfor nødsaget til at stoppe op og kigge, mens man klikker. Her er gammeldags trykknapper, man kan føle sig frem til, at foretrække. Der er dog en løsning på det problem.

For Apple har til deres dyrere iPods og iPhones hovedtelefoner med fjernbetjening på ledningen. De kan også bruges med Nanoen. Så hvis man køber nogle af dem, kan man på ledningen skifte mellem playlister, gå frem og tilbage i numrene samt skrue op og ned for lyden. Alt sammen, uden at man behøver at stoppe op midt i sin træning.

Ærgerligt, at Apple ikke har smidt nogle af de hovedtelefoner med i pakken, da det ville gøre mp3-afspilleren nærmest perfekt til træningsbrug.

Omvendt kan man sige, at hvis du er typen, der alligevel køber nye hovedtelefoner til din iPod, er problemet til at overse. Så skal du bare huske at købe nogle med fjernbetjening på knappen for rigtigt at få glæde af Nanoen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: