Garmin Forerunner 110 - Anmeldelse
Designet er urets store trumf. Det vil tiltrække kunder, der ellers har været skræmt væk af GPS-urenes uelegante og klodsede udseende.

Elegant GPS-ur til begynderen

Med Forerunner 110 lancerer Garmin et diskret og klædeligt GPS-ur til begynderen. Det fungerer fornuftigt, men der er primært tale om en æstetisk landvinding.

  • 01-07-2010
  • Aktiv Træning nr. 7, 2010

Garmin Forerunner 110

3 stjerner, tre, til anmeldelser,  174x24

Funktion:

Forerunner 110 er perfekt til begynderen. Man risikerer dog hurtigt at savne funktioner

Brugervenlighed:

Meget simpel opsætning og betjening.

God til prisen:

Dyrt i forhold til mere avancerede GPS-ure.

Konklusion:

Det elegante design er den største trumf. Den høje pris det største problem. Du kan få langt mere avancerede Garmin ure til færre penge (Forerunner 305). Du skal altså sætte pris på diskret design og brugervenlighed for at investere i uret.

Pris: 1.799 kr.

www.garmin.com

Garmin Forerunner 110

En gang for ikke så længe siden var GPS-ure kun for nørder med stærke håndled. Urene var store klodser, der dækkede det meste af underarmen. De kostede en bondegård, de var upræcise og langsomme, og softwaren til dem var ikke for børn og folk med sarte nerver. Sådan er det ikke mere. Garmins nyeste skud på GPS-stammen, Forerunner 110, er en yderst diskret sag, der i størrelse, vægt og udseende minder om et almindeligt sportsur. Det er imponerende. Men det er desværre også primært på det æstetiske plan, at uret vækker begejstring. Funktionelt er det på det jævne.

Garmins ure har hidtil været tænkt til de ambitiøse, målrettede motionister og atleter. Forerunner 110 bryder med den tradition og er lavet til begynderen. Enkelhed og brugervenlighed er derfor i fokus. Det ses tydeligt på den pamflettynde og meget overskuelige manual, på den hurtige opsætning og på urets simple brugerflade. Den består af 4 knapper: en lysknap, en start/stopknap, en lapknap, der noterer omgangstid, og en menuknap, der bruges til at bladre i urets få menuer. Det er meget overskueligt og tager kort tid at vende sig til. Uret kan primært måle tid, distance, hastighed og puls, og der er skåret helt ned på indstillings- og programmeringsmuligheder. Væk er fx den virtuelle partner og alle muligheder for at forprogrammere eller uploade specifikke træningspas til uret. Det er o.k., men det er afgørende, at man gør sig klart, om det er nok. Uret er for dyrt til at blive købt som en indstigningsmodel, der skiftes ud, når man bliver en mere erfaren løber, og behovet for informationer stiger. Uret er altså kun for folk, der vitterlig ikke har eller får brug for avancerede funktioner.

En funktion synes vi dog mangler – uanset at målgruppen er de mere afslappede løbere. Det er en lap-tids-funktion, hvor man i displayet kan se, hvor længe den igangværende omgang har varet. Det er relevant ved fx intervaltræning, hvor man bruger det til at sikre, at pauserne bliver den rette længde. Foruden de begrænsede funktioner og den høje pris har uret et par andre småproblemer. Remmen er integreret i uret. Det betyder, at den ikke bare lige kan udskiftes. Knækker den, skal uret forbi en Garmin-reparatør. Urets knapper er heller ikke uden problemer, da de er for hårde at trykke på, når man er ude at løbe. Særligt lapknappen er svær at komme til. På positivsiden tæller, at uret arbejder sammen med det glimrende websted Garmin Connect. Her uploader man sine træningspas fra uret og får dermed adgang til et skatkammer af detaljer og et kort, der viser løbeturen.

Garmin forerunner 110 pulssensorPulssensoren fungerer upåklageligt, men materialerne er vel hårde og stive og ikke de mest behagelige.

Garmin forerunner LapknapLapknappen, der markerer afslutningen på en omgang, kunne være placeret mere tilgængeligt.

Garmin clip - dataoverførselDataoverførsel og opladning foregår via denne klips. Det fungerer glimrende, og uret lader op på 30 min.

4 kommentarer
2. apr 2012 08:28 Anita

Hej har invisteret i foerunner 110 dame
undrer mig over hvordan jeg aflæser kalorie, har trænet med det i fitness centret, uret spørger om jeg er inden for, jeg kan godt få puls frem men jeg kan ikke se kalorier

17. sep 2011 08:24 AL

Jeg har kondens i uret de første 2-3 km meget irriterende. Garmin Support siger det er et kendt problem og at jeg skal undgå temperaturskift og træning i høj luftfugtighed. Hmmm.Men jeg vil da aflæse mit ur allerede ved km.1. Er det virklig sådan eller bare en dårlig undskyldning.

9. aug 2011 21:38 Anonymous

Det gør den, du kan skifte mellem tid, kalorie mv.

26. jul 2010 12:43 Anonymous

Viser den puls imens man løber? Har læst nogle steder at man ikke kunne se pulsen imens man løber men først efter nemlig

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

PRODUKTINFO:

GPS-ur, der måler tid, distance, hastighed og puls. Kompatibel med den gratis software Garmin Connect og Garmin Training Center, der giver adgang til masser af øvrige data.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Er mit pulsur upræcist?

Er mit pulsur upræcist?

Spørg os |

Mit pulsur viser sjældent den samme ...

Er mit pulsur upræcist?
Garmins topmodel

Garmins topmodel

Pulsur |

Garmins vandtætte GPS-ur 310XT er en ...

Anmeldelse af Garmin Forerunner 310XT
Enkelt og godt

Enkelt og godt

Pulsur |

Garmin Forerunner 225 er mærkets første ...

Læs mere
Begynderur med vokseværk

Begynderur med vokseværk

Pulsur |

Både begyndere, men også garvede løbere ...

Anmeldelse af Garmin Forerunner 210 HR
Sådan vælger du træningsur

Sådan vælger du træningsur

træningsur |

Glem alt om at købe et træningsur, der ...

Læs mere
Nyeste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Vi tester Apple Watch Series 2

Vi tester Apple Watch Series 2

Pulsur |

Er det nye Apple Watch Series 2 en ...

Læs mere
Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Pulsur |

Apples nye version af Apple watch har ...

Læs mere
Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Pulsur |

Er Garmin vívoactive HR et løbeur, en ...

Læs mere
Vi tester Polar m600

Vi tester Polar m600

Pulsur |

Polars m600 er mere et smartwatch med ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik