Garmin Forerunner 210 HR - Anmeldelse

Produktinfo

GPS-ur, der måler distance, hastighed og puls og giver mulighed for at træne efter pulszoner og for at programmere intervaltræning. Kompatibel med Garmin Connect og Garmin Training Center.

Begynderur med vokseværk

Både begyndere, men også garvede løbere vil få masser af glæde af Garmin Forerunner 210, da det under overfladen bugner af avancerede funktioner.

  • 14-03-2011
  • Aktiv Træning nr. 3, 2011

Garmin Forerunner 210

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Funktion:

Perfekt begynderur, du også kan vokse med.

Brugervenlighed:

Meget enkelt og intuitivt. Tænd og træn.

God til prisen:

Garmin Forerunner 210 er langtidsholdbart, og pengene er derfor givet godt ud.

Konklusion:

Med Forerunner 210 lykkes det for alvor for Garmin at lave et GPS-ur til begynderen. Det er elegant designet og ekstremt brugervenligt, men rummer samtidig mere avancerede features, der gør det ekstra brugbart – også for den øvede motionist.

Pris: 1.999 kr.

www.garmin.dk

Garmin Forerunner 210

Du skal ikke have taget mange skridt i løbeskoene eller pedaleret mange omgange på cyklen, før behovet for at vide, hvor langt og hvor hurtigt du bevæger dig, melder sig. Heldigvis findes der masser af træningsure på markedet, der kan give dig den information.

Især træningsure baseret på GPS-teknologi – altså satellitpositionering – har i de senere år vundet frem, og i 2010 kom et GPS-ur, der var målrettet nybegyndere, nemlig Garmins Forerunner 110. Det var godt set af Garmin, og her på Aktiv Træning var vi rigtig glade for idéen, men knap så begejstrede for udførelsen.

Uret var nærmest for enkelt, og man skulle ikke mange trin op ad ambitionsstigen som løber, før man stødte ind i urets begrænsninger. Det råder Garmin nu bod på med Forerunner 210. Uret har samme kvaliteter som 110’eren og er stadig målrettet begynderen. Men modellen har fået tilføjet et par ekstra features, der løfter uret op i en helt anden liga.

Forerunner 210 byder på et meget diskret udseende. For hvor andre GPS-ure fylder meget på håndleddet og ofte ligner laservåben fra 1970’ernes science fictionfilm, ligner 210’eren til trods for den indbyggede GPS-modtager faktisk et ganske almindeligt sportsur. Brugerfladen er den samme som på 110’eren og fungerer godt og simpelt. Du tænder og træner – så enkelt er det.

Efter at du har trykket på startknappen, viser displayet dig, hvor længe du har trænet, hvor langt du har løbet eller cyklet, hvor stærkt det går, og hvor mange slag dit hjerte slår. Det er basale data, som er relevante for alle, og som i høj grad er med til at løfte motivationen, også hos nye løbere.

Det nye i Forerunner 210’eren i forhold til 110’eren er, at uret nu også indeholder mere avancerede træningsfunktioner. Fx kan man programmere et intervaltræningsprogram og træne efter pulszoner. Pulszoner gør det muligt at styre din træningsintensitet meget nøjagtigt og dermed løfte dit udbytte.

Læs mere om at træne efter pulszoner her

Intervalprogrammeringen er i urets ånd meget simpel, men stadig velfungerende. Du kan sammensætte dine intervaller, som du vil. Fx 4 x 1.000 meter med 3 minutters pause mellem hvert interval. Eller du kan arbejde med åbne intervaller, hvor du med tastetryk markerer, hvornår intervallet begynder og slutter. Det er smart, hvis du træner på en afmålt eller kendt rute.

Pulszonerne og intervalprogrammeringen fungerer brillant, ikke mindst fordi de kan slås til og fra. Det betyder, at uret er et ultraenkelt træningsredskab, så længe man har brug for det, men forvandler sig til et avanceret redskab, når det ønskes. Det gør, at du kan vokse med uret og ikke blot køber en indstigningsmodel, der skal skiftes ud, når du bliver mere erfaren.

Mulighederne udvides endda yderligere af, at uret er kompatibelt med Garmins træningssite Garmin Connect. Her kan du dykke ned i endnu flere detaljer og blandt andet se din løbetur på et kort.

4 kommentarer
25. jul 2016 11:20 Bjarke

Den seneste opdatering af uret i forerunner 235 har virkelig taget og samlet de behov der dækker begynderen med mod på mere og helt op til det behov en motionist der træner til et maraton har i et pulsur. Det får mine bedste anbefalinger her: http://www.grejguide.dk/site/bedste-pulsur-loeb/

8. jul 2013 20:00 Casper Christiansen

Hvis man er til et lidt mere råt sportsur, så kan man også vælge at et g-shock ur

20. oct 2011 08:16 Finn Sørensen

Uret - 110 - har jo det man har brug for. Jeg løber ikke, men cykler, - og har besvær med at skifte funktion til cykling? men er glad for uret, som også viser på kortet hvor jeg har kørt. Mit dyrere Garmin 305 er ikke lige så godt, i den henseende.

30. mar 2011 23:44 Peter Hjort

Ure har kunne findes på http://www.superstar.dk/garmin-ure/ til næsten halv pris. Men lige nu ser det ud til at alle produkter er pillet af deres Garmin kategori igen!

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Sådan vælger du løbeur med GPS

Sådan vælger du løbeur med GPS

Udstyrstip |

Et løbeur er en stor investering. Se ...

Læs mere
GPS-ur med stil og gåpåmod

GPS-ur med stil og gåpåmod

Pulsur |

Nike+ SportWatch GPS er et fremragende ...

Anmeldelse af Nike+ SportWatch GPS
Sådan vælger du træningsur

Sådan vælger du træningsur

træningsur |

Glem alt om at købe et træningsur, der ...

Læs mere
Sæt mål på din hverdag

Sæt mål på din hverdag

Udstyr |

Garmins Vívofit måler din aktivitet og ...

Læs mere
Nyeste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Vi tester Apple Watch Series 2

Vi tester Apple Watch Series 2

Pulsur |

Er det nye Apple Watch Series 2 en ...

Læs mere
Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Pulsur |

Apples nye version af Apple watch har ...

Læs mere
Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Pulsur |

Er Garmin vívoactive HR et løbeur, en ...

Læs mere
Vi tester Polar m600

Vi tester Polar m600

Pulsur |

Polars m600 er mere et smartwatch med ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik