Garmin Forerunner 310XT - Anmeldelse

Kræver opmærksomhed

Uret både bipper og vibrerer, når det vil have din opmærksomhed. Den vandtætte urkasse og lange batterilevetid øremærker uret til triatlon og adventureracing.

Garmins topmodel

Garmins vandtætte GPS-ur 310XT er en værdig arvtager til FR305. Men helt perfekt er uret ikke. Fx savner vi en indbygget barometrisk højdemåler.

  • 24-10-2009
  • Aktiv Træning nr. 10, 2009

Garmin Forerunner 310XT

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Brugervenlighed:
Garmin Forerunner 310XT er utrolig nemt at tage i brug. Og nemt at betjene under brug.

Funktion:
Både urrem, kasse og pulsbælte er af god kvalitet.

God til prisen:
Prisen er høj, især i forhold til 305’eren.

Konklusion:
Designet og optimerede funktioner berettiger 310XT’eren, som både pris- og funktionsmæssigt placerer sig et niveau over 305’eren. Vi er dog skuffede over den manglende højdemåler og den noget upræcise evne til at måle under havsvømning.

Pris: 2.999 kr.

www.garmin.dk

Garmin Forerunner 310XT

Garmin 310XT viser med al tydelighed, hvorfor amerikanerne sætter sig tungere og tungere på markedet for løbedistancemålere. Mens 405CX, der kom tidligere på året, er et facelift af et eksisterende produkt, er 310XT et helt nyt produkt.

Godt nok læner Garmins seneste topmodel sig meget op FR 305’eren, men det er vi nu ikke kede af, for vi har alle dage været begejstrede for 305’erens utrolig simple betjening og store, letaflæselige display. Skærmen er krøbet en lille smule, men er stadig nem at aflæse. Cifrene står klart og tydeligt, og du kan sætte displayet op efter forgodtbefindende, så det rummer præcis de oplysninger, som passer til dig. Den mindre skærm er en konsekvens af, at uret generelt er mindre end den forholdvis store og klodsede 305’er – og det mærker man med det samme, når man spænder det om armen. Det virker noget mere strømlinet end den gamle model. En anden rigtig god opgradering er et blødt pulsbælte, der er behageligt at have på.

Uret er vandtæt ned til 50 meter, og det betyder i praksis, at du kan svømmetræne eller ro kajak med uret på. Det gør uret perfekt for triatleter og adventureracere, der ligeledes vil sætte stor pris på den øgede batterilevetid, som under optimale omstændigheder ligger tæt på 20 timer.

En god detalje ved uret er den indbyggede vibrator. Træner du med musik i ørene, eller blæser det kraftigt, kan det være svært at høre urets bippen. Det klarer 310XT’eren på eleganteste vis ved at kombinere bippet med en ganske kraftig vibration, der henleder din opmærksomhed på urets display.

Hukommelse, dataoverførsel og tilkobling af ekstra udstyr fungerer i vanlig Garmin-stil helt perfekt. Alle de gode detaljer formår dog ikke at ændre ved et par fundamentale ærgrelser. Først og fremmest virker GPS’en ikke særlig godt, når man svømmer med uret. Så selv om du altså kan bære uret under hele din triatlon, skal du ikke forvente at få en præcis opmåling af den svømmede distance.

En anden anke er fraværet af en indbygget barometrisk højdemåler. 310XT kan kun måle højde via GPS, og det er behæftet med stor usikkerhed. Til træning og konkurrence i kuperet terræn er en højdemåler både nyttig og underholdende, og vi forstår simpelthen ikke, hvordan Garmin kan finde på at fravælge denne vitale funktion, som topmodellerne fra såvel Suunto og Polar har besiddet i flere år.

Det er synd, da det er en vigtig detalje, og det trækker ned i karakteren.

Garmin Forerunner 310XT er skræddersyet til folk, der dyrker triatlon. Det er vandtæt ned til 50 meter og kan derfor også medbringes på svømmeturen.

13 kommentarer
13. jan 2013 22:22 Annemette Engell Hansen

* IKKE kunne måle/opfange signalet skal der selvfølgelig stå!

13. jan 2013 22:20 Annemette Engell Hansen

pulsen sr du på uret når du har monteret pulsmåleren på enten pulsbæltet eller en BH der understøtter Garmins pulsmålere (fx. PureLime)

Jeg har aldrig oplevet at uret kunne måle pulsen eller at den faldt ud - hverken med pulsbæltet eller BH´en fra PureLime

13. oct 2012 19:06 Mette Bach

Hvordan fungere puls måleren
Kan man se pulsen hele tiden eller skal den slukke

14. apr 2011 00:13 John Nielsen

Super fedt Garmin ur. Har prøvet en del forskellige efterhånden også fra Polar ure/, men det her slår alt :)

2. apr 2011 19:30 Henrik

Er rigtig glad for uret, men har flere gange løbet tider "oven i hinanden" og på garmin connect er der ingen mulighed for at splitte/redigere sine data :-(

12. dec 2010 02:41 Jerrie

En for mig meget savnet funktion er 310 mangel på en god historik. Når man efter fx en 10 km tur går ind og vil de eksakte km tider, tæller uret ikke automatisk op. fx hvis du vil vide, hvad din samlede tid var efter 3 eller 5 km er du nødsaget til at regne dig frem, da uret kun viser data isoleret for den enkelte Lab(omgangs tid efter pr/km) Denne funktion findes i forerunner 205, der kaldes funktionen auto et eller andet, og findes under historik.

Manglen på denne funktion er nok til at jeg vil se mig om efter et andet ud end garmins. Man, kan heller ikke se nogen autosammenlægning af km tider i deres træningsdagbog på mygarmin.

10. nov 2010 09:40 Mkronby

Hej Hvidtfeldt.
Jeg vil klart anbefale 310 XT fremfor Polar FT80. Displayet er meget letter at læse (FT80 har fået kritik for det) og hvis du løber terrænløb, er GPS'en i 310 XT perfekt, især hvis du bruger distance, km pr. min og lign. til at træne efter. 310 XT kan sagtens bruges til fitness træning, selv om det er lidt stort.

11. sep 2010 10:18 Hou

Hvilke andre Multisports ure ville evt være et bedre køb til prisen?

4. sep 2010 20:58 Per Hansen

Hej,

Hvis I synes at det er får besværligt at rode med træningsprogrammer i Garmins løbeure kan jeg anbefale et løbeprogram fra MinTræningsDagbog.dk.

Jeg har købt et 10 km program fra MinTræningsDagbog , og det er super motiverende at have løbeprogrammet med i Garmin uret, som guider dig undervejs.

Hilsen per

20. aug 2010 15:39 hvidtfeldt

hvorfor købe den her frem for Polar FT80? jeg har i længere tid trænet meget forskelligt, både terrænløb men også fitness, har dog aldrig taget mig sammen til at købe et sportsur og nu hvor jeg kigger på det virker det en smule uoverskueligt så hvis i har nogle gode råd lytter jeg gerne!

19. aug 2010 20:45 Biom-løberen

ang højde måling, så er der ikke mange der har overskud til at fokusere på dette under et træningspas, og når man så kommer hjem og indlæser sit seneste træningspas på garmins online-trænings-analyse-site, kan man få vist hvor højt man har været hvornår.

7. aug 2010 19:44 Lars Olesen

Du må have overset funktionerne. Jeg har en FR 305, og der kan man lave lige nøjagtigt de intervaller man har lyst til at lave. Det ville være mærkeligt, om de har fjernet de funktioner.

Lars Olesen | motionsplan.dk

4. jul 2010 23:04 Chansen

Jeg købte uret i november og har på nogen måder fortrudt det. Selvom urets batteritid er god og gps'en fungerer nemt og hurtigt (efter den nye software opdatering), så mangler jeg stadig de basale funktioner som jeg har mit mit gamle polar. Det ville være rart med mulighed for at lave træningspas så man kan træne intervalløb og ikke kun distance. Ellers er jeg godt tilfreds med uret som har leveret alt hvad jeg havde forventet.

Mens jeg har skrevet denne kommentar har det sat tankerne igang, og jeg vil lige kigge efter de funktioner som jeg mangler.. ville være dumt hvis jeg bare har overset dem :P

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

PRODUKTINFO:

Multisportsur med indbygget GPS. Vandtæt ned til 50 m. Mulighed for tilkobling af pulsbælte og forskellige sensorer. Trådløs dataoverførsel via Garmins trådløse ANT-standard. Vægt: 74 gram.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Sådan vælger du løbeur med GPS

Sådan vælger du løbeur med GPS

Udstyrstip |

Et løbeur er en stor investering. Se ...

Læs mere
Luksuriøst løbeur

Luksuriøst løbeur

Pulsur |

Garmins nye high-end-løbeur, Forerunner ...

Læs mere
Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Pulsur |

Er Garmin vívoactive HR et løbeur, en ...

Læs mere
Vi tester Apple Watch Series 2

Vi tester Apple Watch Series 2

Pulsur |

Er det nye Apple Watch Series 2 en ...

Læs mere
Nyeste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Vi tester Apple Watch Series 2

Vi tester Apple Watch Series 2

Pulsur |

Er det nye Apple Watch Series 2 en ...

Læs mere
Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Pulsur |

Apples nye version af Apple watch har ...

Læs mere
Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Pulsur |

Er Garmin vívoactive HR et løbeur, en ...

Læs mere
Vi tester Polar m600

Vi tester Polar m600

Pulsur |

Polars m600 er mere et smartwatch med ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik