Nike+ SportWatch GPS - Anmeldelse

Produktinfo

GPS-ur. Footpod til indendørsløb eller ved svagt GPS-signal følger med. 9 timers batteritid med GPS’en tændt. Oplades via USBstik i computeren. Passer til Nikeplus-træningsuniverset på nettet.

GPS-ur med stil og gåpåmod

Nike+ SportWatch GPS er et fremragende træningsur, der giver Garmin tiltrængt konkurrence. Uret er lækkert designet, velfungerende og nemt at bruge og tage i brug, men mangler lige nogle få vigtige funktioner.

  • 05-07-2011
  • Aktiv Træning nr. 6, 2011

Nike+ SportWatch GPS

5 stjerner, fem, til anmeldelser, 174x24

Brugsoplevelse:

Nemmere kan det næsten ikke blive med et GPS-løbeur.

Kvalitet:

Materialerne er gedigne, og der er tænkt grundigt over designet.

God til prisen:

I forhold til mængden af funktioner er det vel dyrt.

Konklusion:

Nike SportWatch GPS-ur er et brag af et ur til den mere afslappede og knap så detaljeorienterede løber. Uret fungerer rigtig godt, og der er kælet for design og detaljer. Med et par ekstra funktioner, fx mulighed for at se gennemsnitsfart, ville topkarakteren være hjemme.

Pris: 1.600 kr.

www.nikeplus.com

Nike+ SportWatch GPS

Det kan faktisk ikke gøres nemmere. Tag uret på. Tryk på den gule knap. Vent de cirka 20-30 sekunder, til satellitforbindelsen er etableret. Og løb så af sted.

Med Nike+ SportWatch GPS er der kommet en helt ny spiller ind på markedet for GPS-ure, hvor Garmin ellers de sidste 4 år har siddet på det hele. Og Nike gør intro med manér og går en helt anden vej end Garmin.

På Nikes GPSur er der ingen avancerede menuer, der kan sætte uret op til et hav af specialfunktioner. Uret kan måle din hastighed og din distance, når du løber – og det er stort set det. Det er på én gang en fordel og en ulempe. En fordel, fordi det er nemt at bruge. En ulempe, fordi mange erfarne løbere hurtigt kommer til at mangle nogle nøglefunktioner.

Af mangler kan nævnes muligheden for at se din gennemsnitshastighed ude på ruten. Nike+-uret kan kun vise din aktuelle hastighed, hvilket er en klar svaghed. På fx en 5- eller 10-km-løbetur har man brug for at se gennemsnitshastigheden, når man skal vurdere, om man er hurtigere eller langsommere, end man plejer.

Mærkeligt nok får man gennemsnitshastigheden at vide til sidst, når man stopper løbeturen, men da er det ligesom for sent. Muligvis kan det rettes med en softwareopgradering i uret på et senere tidspunkt.

Men Nike-uret har dog andre ting talende for sig. Fx et godt og tydeligt display og nemme knapper, og så har det en lækkerhed, som vi ikke har set før, når det kommer til løbeure med GPS. Der er tænkt over designet og farverne, og detaljen med USB-stikket i urremmen er så cool, at man hele tiden går og viser den frem.

Nike+-uret fungerer også sammen med Nike+- footpoden, som lægges ned i det særlige hul i sålen på Nike-løbesko. Footpoden følger med i pakken og gør, at man også kan bruge uret indendørs på fx løbebånd. Desuden fungerer uret sammen med Nikes glimrende og motiverende website nikeplus.com, hvor man laver de fleste indstillinger af uret.

Alt i alt er konklusionen, at til den mere afslappede og knap så detaljehungrende løber er Nike på banen med et brag af et løbeur. Er du til mange detaljer og funktioner – ja, så er der jo stadig masser af Garmin-GPS-ure.

12 kommentarer
13. sep 2013 11:19 Anne Stærke

Hej Bendt.

Tag et kig på Nikes egen hjemmeside her http://nikeplus.nike.com/plus/products/sport_watch/

Der burde du kunne finde svar på alle dine spørgsmål.

Mvh. Anne/Aktiv Træning

4. sep 2013 02:20 Bendt Olsen

Kan man bruges kun som alm.ur og skridt tæller ?
Hvis det kan man bruges bare som alm.ur, hvordan kan man installere den?

24. sep 2012 20:58 Lene M

Har nu haft mit Nike+ ur i 1 år og 2 mdr. Synes stadig ikke at det er optimalt som løbeur. Har lige nu den udfordring at der er kommet fugt under glasset og efter 24 timer er skærmen gået i sort. Er ved at returnere det til den engelske internetforretning jeg købte det via. Véd ikke rigtig om jeg vil have et nyt eller have penge tilbage.
Vedr. strømforbrug oplever jeg at uret bruger halvdel til to trediedel af strøm på 2 t 15 minbrug med fodpod + GPS.

9. sep 2012 21:30 Mette

Er der nogen, der har oplevet, at låsemekanismen, der skal beskytte usb-stikket, knækker af? Ogved I, om man kan købe det som reservedel? Jeg har købt uret brugt og har ingen reklamationsret...

21. jul 2012 11:49 lisa

Ur nr. 1 :usb-stikket på remmen fald af - og forsvandt.
Ur nr.2: usbstikket var ikke monteret på uret, så det var også en bytter.

12. jul 2012 08:57 Mark

I specifikationerne skriver de at det kun kan holde strøm i 3 timer, nogen af jer der har det, der kan be / Afkræfte det?
Hvis det er korrekt syntes jeg Garmin stadig ligger langt foran.

30. mar 2012 23:29 simajo

Hej.
Jeg kan godt lide designet. jeg skal ikke bruge det til løb, men kun som skridttæller og al. ur.
er der nogle der vil sælge??

19. oct 2011 15:56 Bo Ramshøj Hansen

Jeg har prøvet uret hos en forhandler, jeg kan ikke bruge det da remmen er for lille og man kan ikke få en større rem.

21. jul 2011 21:48 Mr. tRUN

Jeg har også købt uret på nettet i England og er meget glad for det. Den eneste anke jeg har, er at Nike Connect programmet via internet fungerer dårligt. Det tager lang tid at få det til at fungere (det er ikke min 50 MB forbindelse det er galt med!) og ofte forsvinder eller fryser forbindelsen. Man kan give sig selv forskelige udfordringer, jeg ville løbe 12x på 4 uger og mindst 120 km, men af en aller anden grund mangler jeg fortsat 2 løb selv om jeg er registreret for 14 løb og 164 km.

Uret er ellers rigtigt pænt, men har fået mange komplimenter både fra mænd og kvinder, løbere som ikke løbere.

21. jul 2011 15:13 Nicolaj

Jeg har købt uret hjem fra USA og anvendt det i godt 1,5 mdr. Jeg har ikke oplevet problemer med softwaren Nike Connect på OSX (MAC). Det har bare virket!

Problemet med manglende gennemsnitshastighed blev løst via en software opdatering medio juni, så det er ikke længere et problem.

Når jeg sammenligner uret med Garmin Forerunner 310XT, som jeg også har anvendt, så er hovedanken manglende GPS nøjagtighed. Ofte oplever jeg at uret først fanger min korrekte position efter 1 - 1,5 km løb. Det er ikke så fedt. Løsning er at tænde uret lidt før man skal løbe, men det er ikke helt optimalt. Når det er sagt, så er det et betydeligt mere veldesignet ur end Garmin - specielt når man er løber!

16. jul 2011 20:52 Lene M

Jeg har også lige købt uret på nettet. Og ja, det er lækkert. MEN det er skuffende på flere områder (har dog kun brugt det ret få gange endnu):Suboptimal evne til at holde GPS-signal;ustabile tider for pace som veksler helt enormt trods stabil fart (2:30-13 pr. km);træghed i reaktioner så det er svært at stoppe uret lige efter lap;manuel lap-tagning smart (tap) men for følsom-cyklede med det i dag hvor bumpene udløste ialt 10 laps på 14 km.
Og så er jeg lidt skuffet over den software der bruges hos Nike+.Det er trægt og langsommeligt især i forhold de muligheder der ellers er i dag.
Håber at tingene bedres men lige nu fortryder jeg lidt købet fordi det primært skulle være brugt som løbeur.
men flot - det er det nu!

8. jul 2011 22:56 Noodle king

Jeg er stor fan af nike+ , og har købt dette ur hjem fra UK (det er ikke lanceret i Danmark endnu).

Før man kaster sig ud i at købe uret vil jeg godt gøre opmærksom på at der er opdaget en masse børnesygdomme med det. Det drejer sig specielt om det software (Nike Connect) som bruges til at uploade løbsdata fra uret. Mange inklusiv mig selv oplever at det fejler med alle mulige problemer - måske skyldes det fejl når man connecter uret via USB porten til computeren og måske er det bare softwaren som ikke er færdigudviklet - ihvertfald er der rigtig mange problemer. Man kan følge med ved at kigge på Nike plus forum hvor det bliver diskuteret i lange baner og Nike virker ikke til at respondere særlig professionelt.

Når det så er sagt skal jeg tilføje at jeg ser frem til at problemerne løses for det er et super fedt ur/koncept. Tiltag som det med pace vil sikkert komme som en opdatering når Nike først får styr på at den basale software fungerere

Kom med din mening

Husk at skriv en kommentar, inden du gemmer.

CAPTCHA
Dette spørgsmål skal teste om du er et menneske for at undgå automatiseret spam.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
GPS-ur med stil og gåpåmod

GPS-ur med stil og gåpåmod

Pulsur |

Nike+ SportWatch GPS er et fremragende ...

Anmeldelse af Nike+ SportWatch GPS
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Suverænt GPS-ur til begynderen

Suverænt GPS-ur til begynderen

Pulsur |

Garmin leverer her et af markedets ...

Anmeldelse af Garmin Forerunner 10
Sådan vælger du løbeur med GPS

Sådan vælger du løbeur med GPS

Udstyrstip |

Et løbeur er en stor investering. Se ...

Læs mere
Suverænt multi-ur

Suverænt multi-ur

Pulsur |

Garmins tredje version af Fēnix er en ...

Læs mere
Nyeste
Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsur |

Mange GPS-ure har efterhånden indbygget ...

Læs mere
Vi tester Apple Watch Series 2

Vi tester Apple Watch Series 2

Pulsur |

Er det nye Apple Watch Series 2 en ...

Læs mere
Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Pulsur |

Apples nye version af Apple watch har ...

Læs mere
Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Garmin er klar med nyt tre-i-en ur

Pulsur |

Er Garmin vívoactive HR et løbeur, en ...

Læs mere
Vi tester Polar m600

Vi tester Polar m600

Pulsur |

Polars m600 er mere et smartwatch med ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik