Pulsmåler - find den bedste pulsmåler
Find den bedste pulsmåler

Få hjælp til at finde den bedste pulsmåler her.

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler er efterhånden indbygget i mange GPS-ure, så du slipper for at træne med et pulsbælte spændt om brystet. Men hver er bedst - håndledspulsmåler eller pulsbælte? Det kan du blive klogere på her.

23. marts 2017

Pulsmåler til håndledet - sådan virker det 

Håndledspuls kaldes også for optisk pulsmåling. Det virker, ved at der sidder nogle små lysdioder under uret, som lyser gennem huden på armen og ind på blodårerne. Lyset fra dioderne bliver reflekteret tilbage på en sensor i uret, der analyserer lyset og på den måde kan regne ud, hvor hurtigt blodet strømmer igennem kroppen – og dermed hvor hurtigt dit hjerte slår. Det er altså et markant andet system end pulsmåling via et brystbælte, hvor et par elektroniske målere kan registrere muskelspændingerne ved hjerteslagene direkte på brystkassen.

Ure med pulsmåler - sæt det rigtigt 

Ure med pulsmåler skal sidde rigtigt. Det skal sidde stramt om håndleddet. Du skal også være opmærksom på, at håndledspuls ikke virker lige nøjagtigt på alle personer. Ting som hudfarve, hår på armene og fedtprocent gør, at målingernes nøjagtighed varierer fra person til person. Oplever man problemer med håndledspulsen, kan alle urene dog også parres med en gammeldags brystsender.

Ur med pulsmåler eller pulsbælte - hvad er bedst? 

Det er nemt og bekvemt, når pulsmålingen bliver foretaget af uret. Men teknologien er ikke lige egnet til alle discipliner. Fælles for alle urene med optisk pulsmåler er, at det tager tid, før de fanger den rigtige puls, typisk 5-10 minutter. Derudover har de flere udfald og er mere ustabile fra gang til gang. Desuden reagerer de langsommere på pulsudsving. Det betyder, at de er uegnede til korte intervaller på et minut eller derunder. Endelig har vi konstateret, at de er unøjagtige ved mountainbikebrug. Det skyldes sandsynligvis alle de bump, uret får, når man holder fast i styret.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: