Sundhedsapp vil bruge dit DNA
Appen Pathway Panorama anvender dit DNA til at give dig helt personlige råd om sundhed og træning.

Sundhedsapp vil bruge dit DNA

Snart kan du få råd om træning og sundhed, der er skræddersyet til dit eget DNA.

  • Aktiv Træning nr. 3, 2015
App

Smartphones og andre elektroniske gadgets har gjort det muligt at måle og analysere alt fra hastighed og distance på træningsturen til vores søvnkvalitet, stress og humør. Fænomenet kaldes selftracking – eller på dansk selvmåling – og udviklingen er kun lige begyndt.

Et af de nyeste skud på stammen er en app, der ved at have adgang til dit DNA angiveligt skal kunne give helt personlige råd om din sundhed. IBM har investeret massivt i appen, Pathway Panorama, som sendes på markedet i år.

– Ved at tracke os selv forsøger vi at holde os sunde og raske længere og få mest muligt ud af livet. Samtidig er gentests blevet billigere og er derfor også begyndt at spille en rolle i vores ønske om at optimere os selv. Det er de to trends, der mødes i den her app, siger Anders Høeg Nissen, der har skrevet bogen ‘Det man måler er man selv’ om selftracking.

Appen skal kunne svare på spørgsmål om fx dit søvnbehov, optimale kostsammensætning og behov for motion.

3 selftracking-produkter på vej

  • DNA-drevet app:
    Sundhedsappen Pathway Panorama kræver, at du indsender en prøve af dit DNA i form af en blod- eller spytprøve. Resultatet bliver sammen med oplysninger om din livsstil og træningsdata fra fx dit selftracker-armbånd proppet ind i IBM’s supercomputer Watson. Det skulle gøre appen i stand til at give dig præcise oplysninger om din sundhed og svare på konkrete spørgsmål – fx hvor meget du bør motionere i dag.
  • Kaloriearmbånd:
    Træt af at tælle kalorier? Så kan Airo-armbåndet være den opfindelse, du venter på. Udviklerne hævder, at selftrackeren gennem huden kan måle, hvad du spiser – og præcis hvor mange kalorier du har indtaget. Produktet er dog endnu ikke på gaden, og eksperter har sået tvivl om troværdigheden.
  • Intelligent løbesko:
    Instituttet for biomekanik i Valencia har i samarbejde med skofirmaet Kelme udviklet prototypen på en intelligent løbesko. En indbygget enhed i skoen måler en lang række parametre, som karakteriserer din løbeteknik, og den kan bl.a. se, om du er ved at blive skadet og bør afbryde løbeturen. Oplysningerne sendes videre til en app, og på den måde får du direkte rådgivning og advarsler ude på løberuten.

Mere om samme emne

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
Lidt for simpel app

Lidt for simpel app

Træningsapp |

Garmins trænings-app til smartphones er ...

Anmeldelse af Garmin Fit App
De bedste apps

De bedste apps

Træningsapp |

Hvilke apps er de bedste når det gælder ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>Årets sejeste hightech-gear

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeÅrets sejeste hightech-gear

Træningsapp |

Strikkede løbesko og et løbeur, du selv ...

Læs mere
Sundhedsapp vil bruge dit DNA

Sundhedsapp vil bruge dit DNA

App |

Snart kan du få råd om træning og ...

Læs mere
Puls på telefonen

Puls på telefonen

Træningsapp |

Sæt dit Garmin- eller Polarpulsbælte ...

Læs mere
Nyeste
Sundhedsapp vil bruge dit DNA

Sundhedsapp vil bruge dit DNA

App |

Snart kan du få råd om træning og ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>De bedste apps til træning

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeDe bedste apps til træning

Apps |

En app kan være en fantastisk ...

Læs mere
Månedens app: Styr på styrken

Månedens app: Styr på styrken

Træningsapp |

Med appen fra Stronglifts kan du tracke ...

Læs mere
Månedens app: Kaloriebalance

Månedens app: Kaloriebalance

Træningsapp |

Ernæring er en simpel app, der giver et ...

Læs mere
Månedens app: Give me twenty!

Månedens app: Give me twenty!

Træningsapp |

Runtastic Push Ups hjælper dig med at ...

Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik