Gør slankemaden velduftende

Synet, duften og smagen af mad sætter en række mekanismer i gang i kroppen.

12. august 2010

Mundvandet begynder at løbe, bugspytkirtlen producerer sekreter, og mavesækken producerer mavesaft. Samtidig frisættes insulin til blodet, hvilket får blodsukkeret til at dykke. Alt dette fremmer sultfølelsen og lysten til at spise og gerne spise meget.

Vil du hæmme appetitten, kan du derfor bevidst få maden til at dufte, smage og se kedelig ud. En sjovere metode er dog at lege med måltidets komposition. Prøv at få de sunde, mættende grønsager til at tage sig bedst ud, mens kødet og stivelseskilderne som pasta og ris holdes mere neutrale.

Leg med farverne, og sørg for både røde, gule og grønne indslag blandt grønsagerne. Strø med velduftende krydderurter som mynte og koriander, og krydr med salt og peber for duft og smag.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: