Nyt studie: Du får lavere BMI af at spise pasta

Pasta har gennem de sidste mange år fået skæld ud for sit høje indhold af stivelse og dets negative indvirkning på vores vægt. Men et nyt studie viser nu noget helt andet!

5. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De sidste mange år har pasta været på listen over fødevarer, som indeholder så meget stivelse, at det ikke kan hænge sammen med et vægttab. Af samme grund anser mange af os pasta som lidt fy-fy, men et nyt italiensk studie indikerer nu, at det på ingen måde er tilfældet.

Studiet

Det er naturligvis i netop pastaens hjemland, at en række forskere har kastet sig over myten om den fedende pasta. Her har de studeret over 23.000 italieneres indtag af pasta, og sammenlignet det med deres BMI. Her viste det sig, at de personer, der havde et højere indtag af pasta havde lavere BMI, en sundere talje-hofte-ratio og ikke lige så ofte var overvægtige eller decideret fede. Dette er positivt, da højt BMI og overvægt ifølge studier er direkte forbundet med kortere levetid. Studiet blev offentliggjort i Nutrition and Diabetes Journal i juli 2016.

Den sunde fornuft

Pasta har fået mange hug for sit store indhold af stivelse og kalorier samt dets mangel på reelle næringsstoffer. På trods af dette, viser det sig nu, at pasta har en positiv indvirkning på badevægten. Studiet kan derfor nu være medvirkende til, at man skal undersøge, hvorvidt man giver de rette råd, når det kommer til vægt-relaterede sygdomme.

Der skal forskes mere på området, men meget tyder altså på, at pasta ikke længere hører hjemme i skammekrogen. Brug den sunde fornuft, når du sammensætter din kost - og hvis du ønsker at tabe dig, så er det nok ikke spaghetti carbonara du skal kaste dig over.

Vejer du for meget? Med vores BMI beregner kan du nemt og hurtigt teste, om du vejer for meget.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: