Pas på portionerne

Portionsstørrelsen har vist sig at have stor indflydelse på, hvor meget du spiser.

14. juni 2010

Store portioner frister til, at du spiser meget mere, end hvis portionen er lille, og derfor giver det god gevinst at skrue ned for portionsstørrelsen. For at undgå skuffelsen ved kun at få serveret en halv tallerken mad kan du spise maden af en lille tallerken.

På den måde får du visuelt en solid portion uden at få de tilhørende kalorier. Glem i den forbindelse alt om bare at smide en solid mængde mad på din tallerken og blot stålsætte dig til at spise mindre af den. Det går ikke.

I en undersøgelse, hvor en gruppe forsøgspersoner blev sat til at spise sig mætte ud fra 4 forskellige portionsstørrelser, viste personerne sig at spise 30 procent mere, når de spiste af den største portion, end når de spiste af den mindste portion.



En lille portion mad på en lille tallerken er mere tilfredsstillende end en lille portion på en stor tallerken. De 2 portioner er lige store.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: