Drik vin om aftenen og tab dig

Med den rette mængde vin om aftenen vil du rent faktisk kunne opnå et vægttab.

7. oktober 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Vi er helt enige, det lyder næsten for godt til at være sandt, men den skulle altså være god nok. Vin kan faktisk hjælpe dig til at opnå et vægttab. Forskere fra både Washington State University og Harvard mener nemlig, at vin kan gøre dig slank. Hvis du drikker vin om aftenen, vil du nemlig have mindre tendens til at indtage fedende snacks. Og da vin per glas kun indeholder omkring 150 kalorier, vil dette ofte være det mindst fedende alternativ.

Drik vin - det slanker

Det er kemikaliet resveratrol i vin, der får os til at tabe os. Kemikaliet binder sig til fedtcellerne og forhindrer disse i at tage mere fedt til sig. På den måde bliver det lettere at holde den slanke linie.

Og der er ifølge forskerne bag studiet ingen grund til at holde sig tilbage, for for at opnå den optimale effekt skal man drikke MINIMUM 2 glas om dagen. Dette skulle minimere risikoen for fedme med hele 70 %.

Man bør dog være opmærksom på, at dette går stærkt imod sundhedsmæssige anbefalinger for alkoholindtag.

Derfor skal du drikke netop vin

Man kunne foranledes til at tro, at de ovenstående resultater ville gælde for alle slags alkohol, men du bør alligevel holde sig til vinen. Dette er tilfældet, fordi tør vin har et utroligt lavt indhold af kulhydrater i forhold til andre former for alkohol.

Hvor tør rødvin og hvidvin i gennemsnit indeholder 3-4 gram kulhydrater per glas, så indeholder eksempelvis øl hele 13-20 gram per glas.

LÆS OGSÅ: Hvad er dukan kuren?

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: