Spis mere kalkun, kylling og fisk

Talrige undersøgelser viser, at rigeligt med protein er afgørende for, at man kan tabe sig.

1. februar 2011

Årsagen er, at især animalske proteiner fra kød, fisk og fjerkræ mætter fantastisk. Modsat fedt og kulhydrat, som passerer nærmest uhindret ud i blodet og lægger sig i kroppens depoter, er det rigtig besværligt for kroppen at udnytte kostens proteiner.

Kroppen bruger hele 25 procent af kalorierne bare på at omsætte dem. Eller sagt på en anden måde: Erstatter du 100 kalorier fra fedt og sukker med 100 kalorier fra proteiner, bliver du ikke kun mere mæt, men du skal også kun forbrænde 75 kalorier.

Sådan gør du:

Spis et ekstra stykke kylling til aftensmaden. Væn dig også til at lægge godt med kødpålæg på brødet. Køb magre mejeriprodukter, fx fedtfattig ost, som du også godt må lægge tykke skiver af på brødet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: