© Colourbox

Spis groft og fiberrigt

Jo mere der skal tygges på en madvare, jo flere mæthedssignaler sendes der til hjernen.

12. august 2010

Samtidig forlænges måltidet, så du i større grad når at registrere den spirende mæthed, inden du kommer til at forspise dig. Alfa og omega for en rettidig mæthed er med andre ord, at der er gods i maden. Grove grønsager og fuldkornsprodukter egner sig fremragende til formålet. Det skyldes især indholdet af kostfibre.

Der er mange årsager til fibrenes mættende effekt. Der skal tygges ekstra på hver eneste mundfuld, hvilket frisætter en stribe mæthedsfremmende hormoner. Herudover binder fibrene en del vand og svulmer op, så de fylder godt i maven. Tjek varedeklarationen på den mad, du køber, og vælg varianten med det højeste fiberindhold.

Fiberrige fødevarer er havregryn, rugbrød og fuldkornspasta. Gulerødder og ærter er grønne fiberbomber.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: