Mand der løber med sin mave i balance
© Unseen Bio

Sådan får du tarme i topform

De udgør en stor del af din krop, indeholder 50 billioner bakterier – og så har de større betydning for din sundhed, end du måske lige tror. Se her, hvorfor det er værd at holde dine tarme i god form, og hvordan du kan gribe det an.

21. juli 2022 af Benjamin Creative for Unseen Bio

Kroppens modstandskraft

Du er, hvad … der bor i dine tarme. Okay, det er ikke helt sådan, ordsproget lyder, men faktisk er der noget om snakken.

Bakterierne i dit tarmsystem, også kaldet mikrobiomet, udfører nemlig en række opgaver, der påvirker, hvordan du har det. Blandt andet spiller de en vigtig rolle i kroppens immunforsvar og generelle modstandskraft.

De fleste af mikroorganismerne har det til fælles, at de er gavnlige. Vil du skrue op for din tarmsundhed, er det dog alligevel godt at vide, hvilke bakterier der findes i lige præcis dit mikrobiom. På den måde kan du blive klogere på, om dine tarme kører, som de skal, eller om der er noget, du kan gøre for at få dem i bedre form.

Træning for tarmene

Ligesom det gælder så meget andet ved os mennesker, er vores tarm-mikrobiom ikke ens, men unik fra person til person. Derfor har danske Unseen Bio udviklet en såkaldt ‘mikrobiom-test’, der på nem vis giver dig indblik i sammensætningen i dit system.

Når først du har modtaget dit test-kit med posten, er det eneste, du selv skal gøre, at notere, hvad du spiser i fem dage, og efterfølgende tage en afføringsprøve, som en ekspert analyserer i et laboratorium.

Svaret, du får retur, viser en oversigt over din tarmflora, og hvilke arter der lever der. Derudover er det også muligt at få eksperternes bud på, hvad du selv kan gøre for at optimere sundheden i din tarm. Måske er der bestemte fødevarer, du skal spise mere af, eller særlige bakterier, du ikke har, men kan få i form af probiotiske kosttilskud.

Resultatet af testen kan du med andre ord bruge som guideline til gode vaner i hverdagen. Lidt ligesom et skræddersyet træningsprogram – bare til dine tarme.

Unseen produkt til tarm i balance
© Unseen Bio

Test dit system

Med en mikrobiom-test kan du blive klogere på dit tarmsystem og bakterierne, der lever der. Du får testen tilsendt med posten, registrerer, hvad du spiser i fem dage, og tager en afføringsprøve, som bliver undersøgt af en ekspert i et laboratorium.

Se mere om mikrobiom-testen fra Unseen Bio her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: