Klar, parat ... Stor koncentration inden startskuddet løb til årets Bakkechallenge på Amager.

Bakkechallenge 2014, Amager - se billeder og resultater

Masser af mudder og vandpytter gjorde årets Aktiv Træning Bakkechallenge til et fuldblods trailløb. Og der var højt humør og store smil hos deltagerne efter bakker og småstier var besejret. Se billeder og resultater fra løbet her.

3. november 2013

Små 500 eventyrlystne løbere fik en både sjov og udfordrende løbsdag i utroligt dejligt lunt solskinsvejr på en rute med masser af mudder, lumske vandpytter og fedtet føre på seje bakker.

Strabadserne kunne dog på ingen måde slå skår i deltagernes glæde og den gode stemning til årets bakkeløb, Aktiv Trænings Bakkechallenge 2014, på Amager Fælled.

Deltagerne fik for alvor prøvet kræfter med trailløb, for takket være masser af regn i perioden op til søndagens løb, var ruten både våd og smattet. Det stillede flere steder store krav til løbernes teknik og skoenes vejgreb, men alle trodsede udfordringerne med stort gå-på-mod og gennemførte i fornem stil.

Resultater fra Amager Bakkechallenge 2014

Se flere Bakkechallenge-billeder på Facebook

Og endnu flere billeder her

Nr.414 sprinter i mål Kent Nørmark sprintede i imponerende 18.17 i mål som 5-kilometer vinder af Aktiv Træning Bakkechallenge.

© bakkeløb 2

Sprint på bakken De sidste kræfter blev fyret af på opløbsstrækningen, der bød på en ond lille stigning.

Kim, Steen, Allan og Kenneth gennemgik slagets gang efter de 5 km. “Det var et fint varieret løb med godt med onde bakker, der lige spidser turen til og gør det til en noget anderledes 5 km end den derhjemme. Og vi lod Kim vinde, han har brug for det”, jokede gutterne.

Mathias havde lokket kammeraterne Rasmus og Carsten med til Bakkechallenge for første gang. “ Jeg synes de trængte til lidt andeledes udfordringer og crossløb er bare så meget sjovere”, forklarede Mathias. Og det gentager trioen gerne til næste år. “Det er et fedt løb, hvor alle kan være med. Og når man først har fået våde sokker så tænker man ikke mere over det”, grinede de.

Familien Houlberg nyder den varme supper efter veloverstået 5 km. " Det er jo en alletiders måde at være sammen på sådan en søndag. Sjovt og udfordrende – vi grinede rigtig meget derude. Og støttede hinanden op ad bakkerne”. Og så kunne “damesiden” prale af velfortjente spurtpræmier efter en hård dyst lige før målstregen.

Det var et super godt løb. "Sjovt med mudder og fine udfordrende bakker som lige giver de 5 km lidt ekstra krydderi. Vi hoppede på løbet for den anderledes oplevelses skyld, og det fik vi”, grinede Mads og Jimmy, da de nød solen I målområdet.

“Det var vores første bakkechallenge og vi fik rigtig våde sko, " grinede Amelia og Viktoria. “Men selv om det var glat forskellige steder slap vi da for at falde. Og så var der lige bakkerne – de var seje. Men det hedder jo også bakkechallenge! Sjovt, vi tager ihvertfald meget gerne løbet igen næste år”.

“Fed rute – udfordrende, men dog ingenting i forhold til Rebild bakker”, grinede Helle, som lige har prøvet kræfter med fuldblods bakkerace på Aktiv Trænings nyligt overståede Powerweekkend i det nordjyske. “Jeg hang nærmest fast I det fedtede føre et par gange, men hvor var det sjovt – og udfordrende. Og så I det forygende solskinsvejr, supplerede veninde Ulla.

“Det kunne lige passe, at han efter 10 km skulle få mig lige inden målstregen”, forklarede Kim (tv) efter en af dagens absolut vildeste spurtdueller på opløbsstrækningen, som resulterede i at han og konkurrenten Peter side om side kastede sig i mål – og fortjent høstede et par Solgryn spurtpræmier.

Brødrende Ulrik og Andreas stillede op I ders første Aktiv Træning Bakkechallenge 10 K. “Jeg arbejder ikke så langt herfra, så jeg løber jævnligt herude og kender området. Så vi var forberedt på de berygtede høje, og gemte lidt ekstra krudt til dem. Derfra så er det jo bare hjem igen”, konstaterede brødrene tørt.

De to hurtigste mænd på 10 K gav sig tid til at vende løbet og ruten I målområdet efter et flot løb, hvor Ken (th) dog rykkede fra Theis til sidst og kom allene I mål I tiden 37.54. “ Det var en fantastiusk fed rute, hurtig – men og også lidt lusket og glat”, forklarede Ken. Og Theis supplerede: “Og så var den hård, specielt på stykkerne hvor der var spredt flis for at suge vandet – det var vildt hårdt at løbe i.”

Se flere Bakkechallenge-billeder på Facebook

Resultater og billeder

Resultater Resultater fra Amager Bakke Challenge


Se flere billeder på Facebook Billeder fra Amager Bakkechallenge

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: