Kvinde der træner
Start med at være fysisk aktiv i en tidlig alder -

det er særligt godt for kvinder. 

© iStock

Kom tidligt i gang med træningen

Fysisk aktivitet betyder meget for vores helbred, men særligt kvinder skal være opmærksomme på at dyrke motion i den unge alder, viser et studie.

19. marts 2021 af Redaktionen

Det er vigtigt for kvinder at være fysisk aktive i de unge år, så de har et godt fysisk udgangspunkt, når overgangsalderen sætter ind. Det understreger et nyt studie fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. 

Forskerne har nemlig dokumenteret, at kvinder efter overgangsalderen har en markant reduceret evne til at danne nye små blodkar i musklerne sammenlignet med yngre kvinder. De små blodkar, kapillærer, er afgørende for optagelsen af sukker og fedt i musklerne, og færre kapillærer betyder øget risiko for at udvikle type 2-diabetes. Forskerne satte en gruppe kvinder mellem 59 og 70 år til at dyrke spinning i otte uger. 

Selvom de forbedrede sig på kondition og andre parametre, opnåede kvinderne ikke en stigning i antallet af kapillærer i musklerne. Det står i modsætning til, hvad der tidligere er blevet påvist hos unge og ældre mænd.


Kilde: Københavns Universitet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: