Ultralangt at løbe artikel
© Aktiv Træning

Ultralangt at løbe

Få et smugkig i vores artikel om de benhårde ultraløb og læs vores interview med den legendariske Lazarus Lake. Få hele artiklen i det nye nummer, som er på gaden nu.

9. august 2019 af Thure Kjær

Ultralangt at løbe

Han er ikke svær at finde. Man kan sådan set bare følge sværmen af nysgerrige løbere, der samler sig omkring den åbne camper, der står parkeret midt på stævnepladsen. De fniser, tager selfies og ligner i det hele taget en flok teenagere, der er pænt oppe at køre over at møde deres idol. 

Der er dog ikke meget superstjerne over den ældre, småkorpulente herre med stort fuldskæg, fedtet flannelsskjorte og en evigt glødende smøg mellem fingrene, der er centrum for fansenes opmærksomhed. 

Han står afslappet og kæderygende og stikker venligt næven frem mod alle, der vil møde ‘legenden fra Netflix’. Det er nemlig i den grad streamingtjenestens dokumentar ‘Barkley Maraton – et ultraløb helt ude i skoven’ fra 2014, som har kastet den ærke-amerikanske løbsarrangør Lazarus Lake fra ultra-sportens dunkle sidegadebelysning og lige lukt op i verdens scenens skarpe rampelys. 

Barkley Marathons blev afviklet første gang i 1986, og løbet har med tiden fået mytologisk status. Det er kendt som ‘løbet, der æder sine unger’, og betragtes af mange som det mest umulige ultraløb at gennemføre. 

Et løb uden målstreg 

Idéen med Backyard Ultra er, forklarer Lazarus, at skabe en udfordring, hvor man ikke kun skal have de stærkeste ben for at kunne vinde. Det kræver også en mental styrke ud over det sædvanlige. 

Du kan læse meget mere om det vilde Backyard Ultra-løb i det nye nummer af Aktiv Træning, hvor vi også har interviewet den legendariske Lazarus Lake, der står bag løbet. 

Aktiv Træning nummer 8
© Aktiv Træning

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: