21 ting du skal undgå på landevejsraceren artike.
© Aktiv Træning

21 ting du skal undgå på landevejsraceren

Cykelsporten har en ekstremt stærk historie og kultur. Her kan du få en lille forsmag på vores artikel fra det nye nummer om 21 ting, du nok bør undgå, hvis du vil slippe for skæve blikke på racercyklen.

6. august 2019 af Lasse Lyhne

21 ting du skal undgå på landevejsraceren 

1. For korte eller for lange sokker 

I gamle dage var cykelsokker hvide, og de gik til lige over anklerne. Så kom Armstrong – og af de mange fortrædeligheder, han påførte cykelsporten, var de lange, ikkehvide cykelsokker blandt de værste. 

Siden da er cykelstrømperne vokset i længden og eksploderet i farver og mønstre, og i dag ser man lyserøde sokker, der kravler helt op til midt på læggen. 

Heldigvis har UCI (Den Internationale Cykelunion) grebet ind over for den slags og fastlagt en maksimal længde på cykelsokken. Skal du køre i farvede sokker, så sørg for, at de matcher dit outfit. 

Og – meget vigtigt – træk aldrig i lange kompressionssokker eller helt korte no-shows. De får dig til at ligne en engelsk skolepige – eller værre: en triatlet.

2. Farverod på sadel og styrbånd

Der er strenge regler for farverne på dit styrbånd og din sadel, og du kommer hurtigt på afveje, hvis ikke du kender dem. Følger du nedenstående regler, holder du dig dog på cykeldydens smalle sti:

  • Den enkle – sort sadel, sort styrbånd.
  • Den lidt mere avancerede – sadel og styrbånd i samme farve.
  • Den avancerede – sadel og styrbånd matcher logoet (decalerne) på din cykel, dvs. hvidt logo = hvidt styrbånd og hvid sadel.
  • Og den rigtig lirede – styrbåndet matcher farven på dit kronrør, og sadlen matcher farven på dit sadelrør. Bestemt et frækt valg til spraglede cykler.

3. Skygge på hjelme 

Hjelmskygge hører MTB-sporten til, og kører du med skygge på hjelmen, svarer det til at gå med træsko til dit italienske jakkesæt. Har du brug for solbeskyttelse, trækker du en cykelcap under hjelmen. Basta! 

Du kan læse hele artiklen i det nye nummer af Aktiv Træning. 

Aktiv Træning nummer 8
© Aktiv Træning

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: