Cykel til både træning og transport?

Jeg vil gerne i gang med at cykeltræne og kombinere det med transport til og fra arbejde, hvor jeg har ca. 20 km hver vej. Hvilken cykeltype dækker begge behov bedst?

Hvis du ikke magter en større cykelpark med både en almindelig cykel, en landevejscykel og måske en mountainbike, så kan der være flere fordele ved at investere i en crosscykel, fordi den kan dække flere behov. Specielt hvis du vil bruge din cykel til transport over lidt længere distancer.

Der er ikke mange synlige forskelle på en crosscykel og en landevejsracer. De 2 cykeltyper ligner hinanden, men crosscyklen har dæk med knopper, der minder mere om mountainbikedæk. Går du tættere på cyklen, kan du se, at crosscyklen er forstærket på nogle områder, fordi den er skræddersyet til at blive brugt til cross, hvor man også løber med cyklen på ryggen.

På grund af forskellene er crosscyklen en mere anvendelig løsning som pendlercykel, fordi den kan holde til at køre i et mere alsidigt terræn uden at blive ødelagt. Du behøver ikke at være nervøs for din cykel, fordi din transporttur til eller fra job fx går gennem grusstier eller mudrede passager i skoven, for det kan den godt klare. Crosscyklen står også bedre fast i fx lidt sne på vejen, eller når der er våde veje på grund af regnvejr, netop fordi den har grovere dæk.

Samtidig har den flere af racercyklens kvaliteter. Crosscyklen er både let og stiv, så ønsker du at omdanne crosscyklen til en landevejscykel, så er det faktisk næsten opnået, hvis du blot skifter dækkene ud med nogle almindelige racerdæk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: