Hvad? MTB-hjelm med MIPS-teknologi, der beskytter hjernen. Fås i tre størrelser og to farver. Vægt: 277 gram.

Beskyttelse for pengene

Scotts populære Lin-hjelm sidder fremragede, beskytter godt og koster ikke meget.

## Scott Lin | |

Plus: Masser af beskyttelse, pæn vægt og god pasform.

Minus: Drejehjulet i nakken skurrer lidt efter mange ugers brug under våde forhold.

Pris: 879 kr.

Konklusion: Teorien bag MIPS-teknologien virker troværdig. Og sammenholdt med at hjelmen i det hele taget leverer et helstøbt indtryk, gør det, at vi ikke tøver med at uddele en flot karakter.

www.scott-sports.com

MIPS er et nyskabende beskyttelsessystem til cykelhjelme. Det gør, at yderskallen kan glide af på inderskallen, hvis hovedet slår ned i jorden. Herved afbødes den akutte kraftpåvirkning, og hjernen påvirkes mindre. Systemet hører typisk til i meget dyre hjelme, men er altså også at finde i Scotts superpopulære Lin.

Vi slap for at teste systemet i praksis og kunne i stedet for sætte pris på hjelmens fremragende pasform, der matcher de fleste hoveder. Finjusteringen foregår ligesom på så mange andre hjelme via et drejehjul i nakken. Trinnene er tilpas små til, at vi nemt opnåede et fremragende fit, uden at hjelmen føltes for stram eller løs.

Der er vældig mange åbninger i hjelmen, og det sikrer fin ventilation hen over hovedbunden. Forarbejdningen er i orden, men ikke helt på niveau med de allerdyreste hjelme. Hjelmen er forsynet med aftageligt visir, der beskytter mod lys og grene.

Vægten er på 277 gram. Der findes lettere hjelme, men det er en rigtig pæn vægt for en hjelm med så meget beskyttelse. I det hele taget mangler der ikke noget – især ikke når man medtænker den helt fornuftige pris.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: