Fakta: Hybridhjelm med 28 ventilationshuller. Sort el. gul. Vægt: 250 g.

Komfort og fart

High-end-hjelmen Mavic CXR Ultimate forener god aerodynamik og fremragende komfort.

## Mavic CXR Ultimate | |

Plus: Fremragende pasform. God balance mellem aerodynamik og udluftning.

Minus: Vægt og et design, der ikke er for alle.

Pris: 1.599 kr.

Konklusion: Kombinationen mellem aero-egenskaber og udluftning giver et lidt aparte design. Men funktion, pasform, puder og bespænding er i topklasse. Kun vægt og pris trækker lidt ned.

www.mavic.com

Cykelmoden dikterer de såkaldte semi-aerohjelme, der både har farthjelmens aerodynamik og landevejshjelmens ventilation. Det er der kommet mange ganske spøjse design ud af, men Mavics bud her hælder mere mod et almindeligt hjelmdesign, dog med en samling forrest, som danner en vifte af ‘køleribber’. Det får den næsten til at ligne en sol eller Tibets flag.

Det er svært at måle, om det funktionelle design giver lavere luftmodstand, men det giver i hvert fald den nødvendige køling. Hjelmens form betyder desuden, og mere mærkbart, at puderne mod hovedet har en stor overflade og går langt bagud og op på hovedet. Det giver, sammen med den gode bespænding, en suveræn komfort, der er helt i særklasse. Hjelmen sidder behageligt, selv efter mange timers kørsel.

Beskyttelsen forrest og i siderne er god, mens baghovedet er mere åbent. Bespændingen bagerst foregår med drejehjul, der let kan betjenes med én hånd. Pasformen er fremragende, og hjelmen føles let, selvom den for prisklassen er ‘tung’ med sine 250 gram. Ud over den sorte farve her fås hjelmen også i Mavics brandfarve, gul.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: