Produktinfo 24 ventilationshuller – bakteriedræbende sølvfibre i puderne – 188 gram

Luksus letvægts-cykelhjelm

Testerne var rørende enige om, at hjelmen her var toppen blandt cykelhjelme i luksusklassen. Dyr – men dejlig.

31. oktober 2012

## Giro Aeon | |

Funktion og pasform Fra første sekund man tager Giro Aeon i hånden, er det tydeligt, at hjelmen handler om én ting: vægt. Alle elementer i denne hjelm er strippet helt ned i jagten på overflødige gram. Og vægten imponerer også i den grad – 188 gram er fænomenalt, og hjelmen opleves ekstremt let på hovedet – man bemærker praktisk taget slet ikke, at man har den på.

Alt i designet er barberet ned til et minimum. Stropperne er i tynd nylon, og det samme gælder puderne. Og at vi her har at gøre med testvinderen, blev tydeligt ved, at gramjagten ikke er gået ud over hverken pasform eller komfort: Hjelmen sidder perfekt til trods for de minimalistiske løsninger, og ventilationen er intet mindre end fremragende.

Eneste lille anke, vi havde til fittet, var, at plastspændet, som sidder på siden af hovedet, havde en tendens til at stille sig på tværs og dermed presse mod kinden. Det ændrer dog ikke ved, at et enigt testpanel pegede på Aeon som den bedste af de bedste hjelme.

Konklusion: Et gennemført luksusprodukt, hvor hvert eneste element er forfinet og tunet, så de spiller sammen og resulterer i en fantastisk cykelhjelm. Men møgdyr!

Pris: 2.199 kr.

www.giro.com

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: