ENDURA SNYPE MTB-hjelm med 26 ventilationshuller og aftagelig skygge. Vægt: 246 gram (str. M).

MTB-beskyttelse

Enduras første hjelm er en velfungerende, prisrigtig sag med en enkelt skønhedsplet.

15. juli 2014

## ENDURA SNYPE | |

Plus: God pasform, masser af ventilation og en flot pris.

Minus: Ugennemarbejdet spænde- og justeringssystem, der irriterer, hver gang hjelmen skal på.

Pris: 799 kr.

Konklusion: Grundlæggende opfylder den sin funktion og beskytter hovedet, hvis uheldet er ude. Ventilationen er god, og pasformen er ganske fin, og prisen bestemt i orden. Det er justeringsdetaljerne, der trækker ned.

endurasport.com

Vi har ofte været glade for britiske Endura og deres prisstærke, funktionelle cykelkluns i god kvalitet. Det var derfor med store forventninger, vi gik til seneste tilføjelse til sortimentet: MTB-hjelmen Snype. Og den skuffer ikke – omend vi dog heller ikke jubler. Det er en luftig hjelm, som med sine 26 store ventilationshuller giver fuld udblæsning hen over hovedbunden. Vægten er også i orden. Med 242 gram får man en ret let hjelm – især i forhold til prisen og i forhold til den ret kraftige nakkebeskyttelse.

Dårligt justeringssystem Over for de gode detaljer står frem for alt ét graverende minus, nemlig justeringssystemet, der fæstner hjelmen til hovedet. Stropperne er tynde og flagrende, og da de løber alt for let ud af position, skal man bakse med dem, hver gang man tager hjelmen på. Drejehjulet i nakken er heller ikke optimalt. Det er for lille og kører med lidt udefinerbare klik. Og detaljen med at justere det i højder virker heller ikke. Det er små ting, og er hjelmen først på, er de ubetydelige. Men det ærgrer dog, hver gang du får den i hånden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: