© rapha.cc

Bygget til race

Designskarpe Rapha har i to år haft travlt ved tegnebordet og i testlaboratoriet for at kreere deres spritnye landevejssko.

8. juli 2020 af Redaktionen

Rapha Pro Team Shoes. 220 g

Det kan den: 

Rapha har haft ét helt overskyggende fokus i arbejdet med briternes nytænkte landevejssko: at skabe den absolut optimale sko til seriøst cykelløb. Punktum. Det er der så kommet en strømlinet og gennemført teknisk sko med nye spændende materialemiks ud af. Mest markant er så afgjort den iøjnefaldende overdel i vævet kunstfibermateriale uden en eneste syning – og angiveligt med en lækker ‘handskeagtigt’ tæt og komfortabel fit om foden. Bygget ovenpå en ståldragerstiv high-end carbonsål med maksimal kraftoverførsel.

Derfor er vi begejstrede: 

Inden for løbesko har vævede overdele været flittigt brugt i nogen tid. Enkelte producenter, fx Fizik, har løftet teknologien ind i cykelskoene, og nu tager Rapha så – med udviklingen af deres eget såkaldte Powerweave – et stort skridt med vævede materialemiks. Spændende. Samtidig har stjernerytterne fra procykelholdet EF Pro Cycling med tusindvis af testkilometer været med i udviklingen af den nye raceorienterede sko, der er tænkt til brug nærmest året rundt. Og angiveligt har pro’erne taget den færdige sko til sig med jubel. Rigtig spændende, for sponsor eller ej, så leger de drenge altså kun med noget, der spiller maks.

© rapha.cc

Powerweavematerialet holder mindre på fugt under varme forhold end andre materialer. Og det er samtidig vind- og vandafvisende.

Vævemetoden og “garnet” gør det muligt præcist at styre og placere styrke og fleksibiltet efter behov.

Boaspænder gør det nemt at finjustere fittet – også på farten.

Den nye Pro Team-sko har rummelig tå-boks, tæt svangstøtte og en udvendig hælkop for ekstra greb her.

Carbonsålen gemmer på en nyudviklet struktur af assymetriske “celle-firkanter”, der giver en unik stivhed fra hæl til tå.

Det koster den:
2.400 kr

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: