Fakta: Racercykelsko. Karbonsål og to Boa-spænder. 230 gram (str. 44).

Drej og kør

Let, stiv og komfortabel topsko fra DMT til en pris lidt under konkurrenternes.

## DMT Vega 2.0 | |

Plus: Lav vægt, meget stiv sål. Godt spændesystem.

Minus: Trods meshstof og luftindtag kan skoen godt føles lidt lukket.

Pris: 2.150 kr.

Konklusion: Let, stiv og behagelig racersko med velfungerende spændesystem. Meget tyndt overstof gør skoen til en af de letteste på markedet. Prisen er høj, men stadig et niveau under konkurrenternes topmodeller.

www.spaghetti-cycling-imports.com

Italienske DMT er ikke store på det danske marked, og vurderet ud fra deres topsko her er det en skam. Den er let, superstiv og hurtig at spænde om foden. Og så har den et fint fit til en skandinavisk fod.

En god detalje er skoens lille luftindtag på spidsen af sålen, som sender svalende luft helt ind under foden – lidt a la luftindtaget på et jagerfly. Det giver kølende ventilation på de varme dage. En anden detalje er wirespændesystemet Boa, der lukker skoen om foden. Skruespænderne gør det let og hurtigt at få den til at sidde perfekt, og vi oplevede, at de var mere præcise og med færre prespunkter end traditionelle sko med klikstraps.

DMT-skoen har ikke noget stramt racefit. Den er bred i sin udformning og et godt valg, hvis du har en bred fod og godt kan lide, at tæerne har lidt spillerum. Det lette, meget tynde overmateriale hjælper med at holde vægten nede, men føles også en anelse lukket på en rigtig varm dag. Og det er nu en svaghed, som skoen deler med en lang række af sine konkurrenter.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: