Hvor præcis skal klamperne sidde?

Jeg er begyndt at bruge rigtige cykelsko med klamper under. Klampen sidder i en rille og kan flyttes et par cm frem og tilbage. Hvor skal den ideelt set sidde?

Det er lidt kompliceret at finde klampernes rette placering, men de fleste cykelmekanikere følger hovedreglen om, at pedalakslen – som er den ‘metalpind’, der stikker ind i pedalen – skal sidde 5-7 mm bag fodballen. Når pedalakslen befinder sig dér, har du skruet klampen fast det rigtige sted.

For at bestemme dette punkt præcist skal du først på siden af foden finde din storetås grundled – altså dér, hvor din storetå er fæstnet på foden. Sæt en lille prik med en tusch eller et kridt. Rejs skoen op, og slå en horisontal streg hen over sålen.

Tegn også en streg (C) fra hæl til tå. Denne streg skal gå midt ned gennem sålen. Fra det punkt, hvor de to streger mødes, måler du 5-7 mm bagud og sætter et kryds. Krydset er B, og lige neden under B skal pedalakslen gå.

Gentag nu med den anden sko. Vores fødder er sjældent helt ens, så du kan ikke regne med, at krydset skal sidde præcis samme sted.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: