Læs også

Drej og kør

Produktinfo Mountainbikestøvle til vinterbrug. Vandtæt og åndbar Gore-Tex-membran. Solide såler med grove gummiknopper. Reflekser på alle sider. Udtagelig sål. Velcrolukning. Fra str. 37,5 til 48.

Lune cykelfødder

På denne årstid kan kolde fødder nemt ødelægge cykelturen, men et par solide cykelstøvler holder fint fødderne varme vinteren igennem. Mavic Drift er et godt bud.

25. september 2012

## Mavic Drift | |

Funktion: Gør det, de skal. Holder fødderne varme vinteren igennem.

Kvalitet: Der er kælet for alle detaljerne, og hele støvlen emmer af kvalitet.

God til prisen: Afgjort. Robust, slidstærk og leverer varen i kulde, sne og is.

Konklusion: Mavic Drift er en lækker cykelstøvle til mtb-brug om vinteren – eller landevejen! Holder fødderne varme og vand og sjap ude. Kun den øverste velcrostrop kan drille lidt. Køb dem et halvt nummer for store, hvis du også vil cykle i seriøse minusgrader, så du får plads til en tyk sok!

Pris: 1.500 kr.

www.mavic.com

Mavic Drift

Det er efterhånden ved at være en kold omgang for fødderne, hvis man vil lufte mountainbiken eller vinterraceren. For når temperaturen falder til under 5-6 grader, er det sjældent rigtig nok med et par neoprenovertræk, som du kan trække ud over dine almindelige cykelsko. Fra nu af og frem til foråret er et par deciderede vintercykelstøvler et klart bedre bud, når man skal holde varmen.

Mavic Drift er et langt stykke hen ad vejen en rigtig god støvleløsning. De holder fødderne fint varme, og Gore-Tex-membranen sørger for, at sne, slud, regn og mudder ikke trænger ind til fødderne. De er lavet specifikt til mountainbikebrug, hvilket den solide sål med store knopper signalerer. Knopperne giver solidt fodfæste, selv hvis du må stå af på mudrede opkørsler og trække cyklen op ad bakke. Men også på racercyklen yder Mavic Drift fin beskyttelse mod vind og vådt føre, så skoen kan sagtens tjene begge formål. For også på vinterraceren er det en fordel med knopper under sålen, når du af forskellige årsager er klikket ud af pedalerne.

Mavic Drift lukkes tæt til om foden med 3 solide velcrostropper. Selve det stykke, der går fra støvlen og op over anklen, spændes med en særskilt velcrolås. Og netop den lukning er støvlens svage punkt. For får man ikke lukket den velcrostrop helt rigtigt, kan vand og sjap alligevel trænge ned i støvlen og forvandle det gode indeklima til en gang sibirisk kulde.

Problemet er dog til at overse, da man bare skal gøre sig meget umage med at lukke velcrospændet. Vi fik ret hurtigt styr på det, og så klarede ankelmanchetten jobbet fornemt.

Støvlen kan bruges sammen med alle moderne pedaltyper, og det er nemt at montere klamperne i bunden af støvlen.

Vægten er også i den lette ende. Støvlerne vejer selvfølgelig mere end dine almindelige cykelsko, men med en vægt på 450 gram pr. sko føler man ikke, at det er noget problem.

En detalje, vi også kom til at sætte pris på, er støvlens mange gode reflekser.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: