© Getty Images

Stortest: De bedste cykelsko

Cykelsæsonen er i fuld gang. Vi har testet 18 af sæsonens bedste cykelsko til mtb og race. Se testvinderen og find de bedste køb.

8. maj 2014 af Martin Kreutzer

Trænger du til nye cykelsko? Vi har testet alle sæsonens nye cykelsko til race og mtb i mellemprisklasse.

Se fx den 4-stjernede race-sko til bare 699 eller skoen 1.500 kr, der matcher de allerdyreste på markedet.

Hent stortest af cykelsko

Hent hele vores stortest af 18 af sæsonens bedste cykelsko:

Sådan tester Aktiv Træning

Vi har bedt importørerne udvælge deres mest populære modeller i mellemprissegmentet (700-1.700 kr.). Erfaringen siger, at man får rigtig meget sko for pengene her, og det er også i det prisspænd, der sælges flest sko. Hver sko er testet af flere erfarne cykelryttere. For landevejsskoene har vi haft særligt fokus på komfortniveauet på de lange ture og pasformen under fx sprinter og bakkespurter. Vi har således både kørt lange, rolige ture og tempoture og intervaller. Mountainbikeskoene er testet i terrænet. Ud over at vurdere funktionen i sadlen har vi taget mountainbiken på nakken og testet skoenes kvaliteter under korte løbestræk. Oplevelsen af en sko er stærkt subjektiv, og da hver sko har været på fødderne af flere testere, er vurderingen af pasform og komfort et sammenkog af alle disse testeres oplevelser og input.

TESTKRITERIER Vi har testet skoene ud fra følgende kriterier:

  • Kvalitet og design: Hvordan er forarbejdningen og materialevalget? Emmer det af kvalitet og luksus, eller virker det billigt og uigennemtænkt?
  • Pasform og komfort: Hvordan opleves pasformen og komforten? Skoen skal sidde til om hælen og over vristen, men give plads til tæerne. Komforten skal være høj – især på lange ture. Om det opnås ved hjælp af polstring eller via bløde materialer og godt fit, betyder ikke noget i praksis.
  • Funktionelle detaljer: Ventilation i overdelen og i sålen. Velcrostropper eller klikjustering. Mængden af funktionelle detaljer har også betydning.
  • Sålen: Sålens stivhed afgør, hvor god kraftoverførslen fra fod til pedal er. En meget stiv sål går dog ud over komfortniveauet – især hvis du skal gå eller løbe undervejs, som du af og til skal på mountainbike i skoven. Stivhed vægter derfor tungere ved racerskoen end ved mountainbikeskoen.

VALUTA FOR PENGENE Alle produkterne er ved dette punkt vurderet i forhold til deres pris, altså hvor god sammenhæng der er mellemproduktet og prisen. Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne findes billigere i butikkerne eller på nettet.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: