Cykelbukser: Stor test af cykelbukser 2014

Hvilke er de bedste cykelbukser, og hvor får du mest for pengene? Læs vores store test af cykelbukser og få svarene.

27. august 2014

Du kan få

cykelbukser

til 400 kr., og du kan få cykelbukser til 3.000 kr. Men pris og kvalitet hænger kun delvist sammen. Vores test afslører fx, at du kan få et par fremragende cykelbukser til 650 kr.

Download vores pdf og se, hvilke cykelbukser der passer til dig og din pengepung

Sådan tester Aktiv Træning

Vores opgave er at gøre alt det, du ikke kan gøre nede i butikken. Vi trækker i cykelbukserne, hopper på cyklen og kører både lange og intensive ture på landevejscykel og på mountainbike. Hvert eneste par cykelbukser er testet af flere erfarne cykelryttere, der har anvendt bukserne på deres vanlige ruter og på deres egne cykler og sadler. Vi tilstræber at skabe et så nuanceret billede som muligt, men må understrege, at især pudens komfortniveau er en subjektiv størrelse. Kropsvægten, underlaget, sadlens facon, personlige præferencer, intensiteten, der køres med, og flere andre variable påvirker indtrykket. Vi har derfor ladet flere testere være inde over hvert par bukser – og har hevet ekstra testere ind, når konklusionerne har været uklare. På den måde evner vi at danne os et solidt indtryk af fx puden og buksernes generelle kvaliteter.

TESTKRITERIER Vi har testet cykelbibsene ud fra følgende kriterier – i prioriteret rækkefølge:

  • Pudens komfort: Det er vigtigt, at puden mindsker presset fra sadlen mod sædepartiet. Det gør den ved at dæmpe stød og vibrationer og ved at fordele trykket over en større flade.
  • Pasform: Bukserne skal sidde godt til uden at genere. Det kræver smidigt stof og et anatomisk korrekt snit, der får bukserne til at smyge sig om kroppen.
  • Benafslutning: Afslutningen har betydning for, hvor godt bukserne sidder. Det er vigtigt, at buksebenene ikke kryber op. Samtidig skal benafslutningen ikke klemme for meget.
  • Selernes konstruktion: Brede, ventilerede seler giver mest komfort. Det forudsætter dog, at snittet er gennemtænkt, og at selerne er tilstrækkelig elastiske til at sidde behageligt om kroppen.

VALUTA FOR PENGENE Er bukserne pengene værd? Som testen viser, er prisen ikke nødvendigvis garant for kvalitet og god køreoplevelse. Især svinger kvaliteten af puden. Vi vurderer helt enkelt, hvor meget kvalitet man oplever at få for pengene.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: