© Colourbox

Nye cykelbukser? Her er hvad du skal se efter

Dine cykelbukser kan meget vel gøre forskellen på en god cykeltur og en forfærdelig en. Tjek her, hvad du skal se efter, når du køber nye cykelbukser.

Gnaver selerne og skurer puden, så er det ligemeget, hvor gode ben du har. Se her hvad du skal kigge efter, når du køber

cykelbukser

  • så minimerer du risikoen for fejlkøb.

  • Seler: Komforten er optimal, når selerne er brede og ventilerede. Bredden fordeler trykket over en større flade, hvilket huden især på langture sætter pris på. Cykler du med rygsæk, er det ekstra vigtigt, at der ikke er tynde seler, som presses ned i huden.

  • Pude: Fastheden er vigtig. Det er ikke afgørende, at puden er stor og fyldig, for hvis skummaterialet er for blødt, presses dine knogler ubehageligt mod sadlen. De bedste puder er anatomisk designede, så faconen nøje følger kroppen, og skummets fylde varierer hen over puden.

  • Benafslutning: Det virker måske ubetydeligt, men afslutningen ved benet er en af buksens vigtigste features. Når dine lår stempler op og ned, trækkes der konstant i bukserne, og uden ordentlige benafslutninger vil de glide op og ned ad benet. Typisk er der lagt tynde silikonebånd på indersiden for at holde buksebenene på plads. Samtidig er stoffets elasticitet med til at sikre, at bukserne sidder urokkeligt. Bedst komfort opnås ved, at det afsluttende bånd er flere centimeter bredt, hvilket efterhånden er standard på de fleste modeller.

  • Udskæring: Bukser, der går dybt ned ved maven letter afvandingen, når blæren er fyldt og skal aflastes – ligesom udskæringen trykker lidt mindre, hvis du er lidt vel ‘rund’. Til gengæld er maven også mere udsat for træk i fartvinden. Det er især udpræget på mountainbiken, hvor du sidder mere oprejst og dermed er mere udsat for vind. På racercyklen er der grundlæggende ingen gener ved en lavt skåret front.

  • Rygstykke: Især på kølige dage er det optimalt, hvis buksestoffet er trukket godt op over lænden og effektivt beskytter den mod træk. Længere oppe ad ryggen vil en åben meshkonstruktion være den optimale overgang, der både sikrer god pasform og fin åndbarhed. Er stoffet for tæt, kommer du nemt til at svede for kraftigt på ryggen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: